Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/71048/huawei-dar-siemet-ketina-pristatyti-google-programeliu-alternatyvas/spausdinti/

„Huawei“ dar šiemet ketina pristatyti „Google“ programėlių alternatyvas

Publikuota: 2019-12-27 14:31
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Jeigu reikėtų įvardinti išmaniųjų telefonų gamintoją, kuris šiandien turėjo daugiausiai problemų – tai būtų „Huawei“. Ir nors JAV pritaikytos sankcijos ganėtinai stipriai paveikė Kinijos milžinės laisvę, tačiau tai nesutrukdė gamintojui išsilaikyti antroje populiariausių telefonų gamintojų sąrašo vietoje.

Viena didžiausių problemų, su kuria susiduria „Huawei“, yra „Google“ paslaugų paketas, kurio gamintojas bent jau kol kas negali naudoti naujai išleistuose išmaniuose telefonuose. Tačiau dabar pasklido informacija, jog „Huawei“ pradėjo bendradarbiauti su programėlių kūrėjais iš Indijos, jog būtų sukurta alternatyva.

„Huawei“ dar šiemet ketina pristatyti „Google“ programėlių alternatyvas

Niekam ne paslaptis, jog tokios programėlės kaip „Google Maps“, „Gmail“, „Google Pay“, „YouTube“, „Play Store“ yra „Google“ paslaugų paketo dalis, o be šių aplikacijų išmanieji telefonai mūsų rinkoje yra paprasčiausiai nereikalingi, nes daugumai jie neturės reikalingo funkcionalumo. Būtent dėl šios priežasties „Huawei“ siekia sukurti savo ekosistemą.

Kaip teigė „Huawei Indija“ vadovas Charlesas Pengas, „dauguma pagrindinių programėlių, tokių kaip navigacija, mokėjimo sistema, žaidimų ir susirašinėjimo aplikacijos bus paruoštos jau gruodžio mėnesį“. Nors iki šio mėnesio, o kartu ir iki metų pabaigos, liko labai nebedaug, tačiau naujienų iš „Huawei“ – kol kas dar nėra. Taip pat neaišku ar „Huawei“ ketina paruošti sprendimą tarptautinei rinkai ar tik tam tikruose regionuose.

Internete taip pat yra pasirodę informacijos, jog „Honor“, kuri yra dukterinė „Huawei“ kompanija, šiuo metu bendradarbiauja su programėlių kūrėjais Indijoje, jog pastarieji pritaikytų 150 populiariausių šalies programėlių „Huawei App Gallery“ programėlei. Pastaroji programėlė yra „Huawei“ naudojama programėlių parduotuvė, kurią taip pat būtų galima laikyti ir alternatyva „Play Store“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!