Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/70905/nokia-isleido-android-go-serijos-telefona-nokia-c1-kainuos-vos-53/spausdinti/

„Nokia“ išleido „Android Go“ serijos telefoną – „Nokia C1“ kainuos vos 53 €

Publikuota: 2019-12-13 09:23
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Pastaruoju metu itin aktyviai aptarinėjamas išmaniųjų telefonų gamintojas „Nokia“ pristatė dar vieną naują telefoną. Visai neseniai kompanija pristatė kiek daugiau nei 100 eurų kainuojantį įrenginį, o dabar dienos šviesą išvydo ir „Android Go“ projektui priskirtas „Nokia C1“ išmanusis telefonas.

Naujasis „Nokia“ įrenginys pasižymi 5,45 colių įstrižainės ekranu su 480 x 960 taškų rezoliucija bei naudoja IPS panelę. Priekinėje šio itin pigaus išmaniojo dalyje rasime ir 5 MP raiškos kamerą asmenukėms su LED blykste. Nugarėlėje „C1“ modelis taip pat turi analogišką kamerų konfigūraciją – 5 MP raiškos vaizdo jutiklis su LED blykste.

„Nokia“ išleido „Android Go“ serijos telefoną – „Nokia C1“

Nors kol kas oficialiai neįvardinta, tačiau tikėtina, jog šis telefonas veikia su „MediaTek“ pagaminu keturių branduolių procesoriumi bei turi 1 GB operatyviosios (RAM) bei 16 GB vidinės atminties. Gera žinia ta, kad pastarąją galima praplėsti ir atminties kortele iki 64 GB. Kaip jau minėjome, „Nokia C1“ priklauso „Android Go“ projektui, o tai reiškia, kad jis veikia su gerokai paprastesne šios operacinės sistemos versija.

Primename, kad „Android Go“ – tai biudžetinės klasės išmaniųjų telefonų projektas. Visi šiame projekte dalyvaujantys įrenginiai veikia su supaprastinta „Android“ operacine sistema, kuri sklandžiai gali veikti su 1 GB operatyviosios (RAM) atminties.

„Nokia C1“ išmanusis telefonas taip pat turi 2500 mAh talpos bateriją, ausinių lizdą, tačiau nepalaiko 4G ryšio. Tai tikriausiai neturėtų Jūsų stebinti, nes šio telefono kaina siekia vos 53 eurus. Tiesa, bent jau kol kas jis yra prieinamas tik kai kuriose Afrikos valstybėse ir apie jo pasirodymą kituose regionuose nėra užsimenama.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!