Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/70890/huawei-keicia-savo-pozicija-telefonu-su-harmonyos-kitamet-dar-nebus/spausdinti/

„Huawei“ keičia savo poziciją – telefonų su „HarmonyOS“ kitąmet dar nebus

Publikuota: 2019-12-12 07:11
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Niekam ne paslaptis, jog žmonės yra linkę keisti nuomonę, tačiau tai kaip pasikeitė Kinijos milžinės „Huawei“ pozicija dėl jų naujosios „HarmonyOS“ – sunku būtų buvę ir įsivaizduoti. Dar prieš keletą dienų rašėme, jog „Huawei“ sukurta operacinė sistema jau kitąmet bus pradėta naudoti ir išmaniuose telefonuose, tačiau kompanijos atstovai išplatino visiškai priešingą žinią.

„Huawei“ atstovai paskelbė, jog kompanija neabejotinai pasiūlys daugiau įvairių įrenginių su „HarmonyOS“ operacine sistema, tačiau nei vienas iš jų nebus išmanusis telefonas. Tai yra visiškai netikėta žinia, juolab, kad dar pirmadienį buvo skelbiama visiškai priešingai. Negana to, „HarmonyOS“ nebus panaudota ir planšetėse ar nešiojamuose kompiuteriuose.

Abejonių kyla ir dėl kitos informacijos, kuri pirmadienį pasirodė apie naująją „Huawei“ operacinę sistemą. „Hauwei“ prezidentas Wang Chenglu tuomet atskleidė ir tai, jog jų sukurta platforma bus atvirojo kodo ir jau rugpjūtį taps viešai prieinama daugeliui. Bent jau kol kas aiškios Kinijos milžinės pozicijos šiuo klausimu nėra, tačiau tikriausiai jau nelabai kas nustebtų jeigu visai netrukus pasirodys ir priešinga informacija apie tai.

Daugumai tai tikriausiai nėra pačios smagiausios naujienos. Tikrai būtų įdomu išmaniųjų telefonų pasaulyje pamatyti naują operacinę sistemą, kuri galėtų mesti iššūkį didžiulę rinkos dalį užimančiai „Android“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!