Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/70854/huawei-sukurta-harmonyos-telefonuose-bus-naudojama-jau-kitamet/spausdinti/

„Huawei“ sukurta „HarmonyOS“ telefonuose bus naudojama jau kitąmet

Publikuota: 2019-12-10 10:21
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kinijos kompanija „Huawei“ šiemet pristatė savo kurtą operacinę sistemą „HarmonyOS“, kuri pastaruoju metu buvo apgaubta paslaptimi. Nors pristatymo metu buvo kalbama, kad ji bus naudojama labai plačiai ir yra nesunkiai pritaikoma daugybei įrenginių, tačiau produktų su naująja platforma yra vos keli.

„Huawei“ sukurta „HarmonyOS“ telefonuose bus naudojama jau kitąmet

Visai neseniai „Huawei“ surengtoje konferencijoje, kompanijos prezidentas Wang Chenglu, atskleidė, kad jau kitais metais naujoji „HarmonyOS“ bus pradėta naudoti išmaniuose telefonuose. Žinoma, po tokio pareiškimo, kaip ir įprasta, buvo pabrėžta, jog nėra siekiama pakeisti „Android“ ir „Huawei“ ir toliau teikia prioritetą būtent „Google“ kurtai platformai.

Paaiškėjo ir dar viena labai įdomi detalė, kuri susijusi su „Huawei“ sukurta operacine sistema. Nuo pat pirmos dienos buvo manyta, jog „HarmonyOS“ bus skirta naudoti tik Kinijos rinkoje, tačiau dabar aiškėja, kad ji turėtų pasiekti ir tarptautinę rinką. Tokios naujienos leidžia tikėtis telefonų su šia operacine sistema ir mūsų regione.

Atskleidžiama ir tai, jog „HarmonyOS“ turės mažiau kodo eilučių, tačiau gerokai aukštesnio lygio saugumą. Kaip skelbia „Counterpoint Research“ ši operacinė sistema dar iki 2020 metų pabaigos gali patekti tarp penkių populiariausių sistemų ir taip aplenkti „Linux“. Prie to prisidėti turėtų ir tai, jog iki kitų metų rugpjūčio turėtų viešai pasirodyti ir „HarmonyOS“ kodas, kuris bus laisvai prieinamas visiems.

„Huawei“ galimai yra priversti spartinti naujosios „Harmony OS“ plėtojimą dėl JAV pritaikytų sankcijų, kurios vis dar apriboja kompanijos galimybes dirbti su JAV įmonėmis. Būtent dėl šios priežasties Europos nepasiekė ir naujieji „Mate 30“ serijos išmanieji telefonai, kurie negali naudoti „Google“ paslaugų paketo. Kaip bebūtų, daugiau informacijos apie „Huawei“ planus paaiškės jau rytoj, o tai turėtų duoti aiškesnį vaizdą ką planuoja vienas didžiausių išmaniųjų telefonų gamintojų.

Pranešama, jog naujoji „Harmony OS“ ateityje veiks su visomis programėlėmis, kurios skirtos HTML5, „Linux“ ar „Android“ platformoms. Tam, jog aplikacijų kūrėjai galėtų lengviau pritaikyti savo produktus naujai platformai, „Huawei“ suteiks prieigą prie specialaus įrankio, kuris leis kompiliuoti kodą iš įvairiausių kalbų, įskaitant C/C++, „Java“ ir „Kotlin“.

Siekdami išvengti bet kokių diskusijų dėl naujos operacinės sistemos saugumo, kompanijos atstovai patvirtino, jog platforma nesuteiks pilnos prieigos (root access – angl.), kas „Huawei“ teigimu yra didžiausia rizika „Android“ ar kitose „Linux“ pagrindu sukurtose sistemose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!