Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/70847/apple-watch-isgelbejo-du-juroje-skestancius-irkluotojus/spausdinti/

„Apple Watch“ išgelbėjo du jūroje skęstančius irkluotojus

Publikuota: 2019-12-09 09:39
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Apple Watch“ ne kartą buvo giriamas už išgelbėtas gyvybes. Paskutinėmis žiniomis šio prietaiso „Emergency SOS“ (liet. pagalbos SOS) pasitarnavo dviem kajako irkluotojams Puerto Rike, kurie nevilkėjo gelbėjimosi liemenių.

Du vyrai, kurie, kaip pranešama, turistai, išplaukė su kajakais į Ocean Park paplūdimį San Chuane, Puerto Rike. Dėl pavojingų plaukimo sąlygų ir didelio bangavimo, vanduo pasiglemžė jų valtis ir paliko irkluotojus skęsti.

„Apple Watch“ išgelbėjo du jūroje skęstančius irkluotojus

Pasak JAV Pakrantės Apsaugos tarnybos, nelaimėliai buvo priversti plaukti jūroje kelias valandas, po to, kai nuskendo jų kajakai. Laimė, vienas vyrų dėvėjo „Apple Watch“, kuris, dėka „Emergency SOS“ funkcijos, leido susisiekti su pagalbos tarnybomis. Dėl to Pakrantės Apsaugos gelbėtojai ir vietinė policija sugebėjo surasti ir išgelbėti juos, skrisdami sraigtasparniu.

„Emergency SOS“ funkcija leidžia lengvai paskambinti pagalbos tarnyboms vos vieno mygtuko paspaudimu, o naujausias „Apple Watch 5“ leidžia tai atlikti bet kurioje šalyje ar regione.

Apart minėtosios funkcijos, „Apple Watch“ turi daugybę gyvybę gelbstinčių techninių sprendimų. Pavyzdžiui, pulso matuoklis gali aptikti nenormaliai žemą ir gyvybei pavojingą širdies susitraukimų dažnį, o kritimo aptikimo galimybė jau ne kartą automatiškai iškvietė greitąją medicinos pagalbą žmonėms, patyrusiems insultą, infarktą ar sunkią traumą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!