Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/70805/nauja-ikrovimo-technologija-80-baterijos-vos-per-1-minute/spausdinti/

Nauja įkrovimo technologija: 80 % baterijos vos per 1 minutę

Publikuota: 2019-12-05 10:14
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kaip greitai įkraunamas dabartinis jūsų telefonas? Ir kaip greitai norėtumėte papildyti jo baterijos atsargas ateityje? Šiuo metu viena greičiausių įkrovimo technologijų buvo pristatyta „Xiaomi“. Net 100 W galia bent šiek tiek nusimanantiems žmonėms skamba kaip iš kitos planetos, nes šiuo metu rinkoje esantys išmanieji pasižymi daugių daugiausiai 40 W įkrovos pajėgumu. Tačiau telefonų gamintojai nebando apsiriboti tuo šimtu vatų ir ieško būdų, kaip dar labiau paspartinti šį kasdienį ir vis dar gana ilgai trunkantį procesą.

Nauja įkrovimo technologija: 80 % baterijos vos per 1 minutę

Iš tikrųjų, tam yra svarbių priežasčių. Iki šių dienų nėra technologijos, leidžiančios gamintojams tiekti daugiau energijos į tos pačios talpos bateriją, tad vis ilgėjant vartotojų su telefonu praleidžiamam laikui, rinkos žaidėjai yra priversti spręsti energijos trūkumo problemą. Šiandien pasirodė žinios, kad nauja technologija iš tiesų jau yra sukurta, ir jeigu nenutiks nieko netikėto, ją prietaisuose išvysime jau visai netrukus.

Remiantis Kinijos žiniasklaida, Pekino Universiteto alumnų tarptautniame forume, vykusiame gruodžio 1 dieną, profesorius Huang Yunhui iš Kinijos Mokslo ir Technologijos Universiteto paskelbė savo tyrimo rezultatus. Paaiškėjo, kad jam pavyko sukurti technologiją, leidžiančią įkrauti išmaniojo telefono bateriją iki 80% per vos 1 minutę (palyginimui, „Xiaomi“ pademonstruotas 100 W galios įkrovimas nuo 0 iki 100 % bateriją papildo per 17 min).

Įdomu tai, kad panašus techninis sprendimas jau dabar naudojamas „Huawei P30“ serijos ir kai kuriuose kituose telefonuose. Prognozuojama, jog naujoji technologija labiausiai bus naudinga netolimoje ateityje, kai išpopuliarės daug energijos reikalaujantį 5G ryšį palaikantys prietaisai.

Pasak tyrimo, aukščiau paminėtas atradimas priklauso „Aukštos kokybės kompozitinių elektrodų, skirtų energijos kaupimui, konstrukcijos ir sinergijos mechanizmo“ projektui, kuris dar 2016 metais laimėjo antros vietos Kinijos nacionalinio gamtos mokslų įsteigta prizą. Jo pagrindas – azotu praturtintos kietosios anglies anodo medžiaga.

Po to, kai naujoji įkrovimo technologija buvo perduota „Huawei“ 2014 metais, ji buvo tobulinama ir galiausiai atsidūrė „P30” serijos išmaniuosiuose. Kaip jau greičiausiai žinote, „Huawei P30“ palaiko maksimalią 22,5 W įkrovos galią, o „P30 Pro“ gali pasigirti net 40 W įkrovimu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!