Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/70692/atejo-ir-facebook-eile-juodos-spalvos-programeles-versija-jau-pasiekiama-kai-kuriems-vartotojams/spausdinti/

Atėjo ir „Facebook“ eilė – juodos spalvos programėlės versija jau pasiekiama kai kuriems vartotojams

Publikuota: 2019-11-27 14:45
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Tamsusis dizainas (ang. Dark theme) išmaniuose telefonuose per pastaruosius metus tapo toks populiarus, jog turbūt nerasime žmogaus, kuris dar nebuvo jo bandęs. Į tai atsižvelgė ir „Android“ bei „iOS“ kūrėjai ir abi šios operacinės sistemos savo naujausiose versijose suteikia galimybė įsijungti juodos spalvos vartotojo aplinką.

Atėjo ir „Facebook“ eilė – juodos spalvos programėlės versija jau pasiekiama kai kuriems vartotojams

Kiek lėčiau į tai reaguoja įvairių programėlių kūrėjai, tačiau procesas vyksta ir prie jo jau visai netrukus ir prisidės populiariausia socialinių tinklų programėlė „Facebook“. Kai kurie „Android“ telefonų turėtojai pastebėjo, kad socialinio tinklo aplikacija jau gali būti naudojama ir su tamsiu dizainu. Tiesa, kol kas ši funkcija yra prieinama ne visiems.

Pranešama, jog apie tamsųjį „Facebook“ dizainą daugiausiai pranešimų gaunama iš Indijos, Malaizijos ir Italijos. Nesunku nuspėti, jog „Facebook“ kūrėjai išbando šį funkcionalumą, pateikdami jį nedideliam kiekiui vartotojų. Tai tuo pačiu reiškia ir tai, kad tokią galimybę jau visai netrukus turėtų gauti ir visi kiti soc. tinklo lankytojai.

Kaip galite matyti iš aukščiau esančių nuotraukų, priešingai nei „Messenger“, „Facebook“ aplikacija naudoja kiek šviesesnes spalvas. Vietoj tamsios juodos, naudojama tamsi pilka, kuri tikėtina, jog turėtų labiau patikti daugumai „Facebook“ naudotojų. Kol kas neaišku kada tiksliai ši funkcija taps prieinama visiems, tačiau akivaizdu, kad tai turėtų įvykti jau visai netrukus.

Verta atkreipti dėmesį ir į tai, jog „Facebook“ kūrėjai jau atnaujino jiems priklausančias „Instagram“ bei „Messenger“ aplikacijas ir dabar atėjo vieno didžiausių socialinių tinklų pasaulyje eilei. Tiesa, „Facebook“ dar valdo ir pokalbių programėlę „WhatsApp“, kuri bent jau kol kas neturi tamsiojo dizaino, tačiau kūrėjai jau dirba ir ties šios aplikacijos atnaujinimu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!