Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/70689/ar-ismanieji-telefonai-jau-pasieke-evoliucijos-pabaiga-o-juos-pakeis-papildytos-realybes-akiniai/spausdinti/

Ar išmanieji telefonai jau pasiekė evoliucijos pabaigą, o juos pakeis papildytos realybės akiniai?

Publikuota: 2019-11-27 13:09
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Saulius Masalskas
Inf. šaltinis: LRT TV naujienų tarnyba, LRT.lt

Po nelabai sėkmingo kompanijos „Google“ virtualios realybės akinių projekto dalis naujų technologijų mėgėjų nusprendė, kad iš to nieko neišeis. Visgi gali būti kitaip, nes „Microsoft“ papildytos realybės akinių versija kol kas nuteikia optimistiškai.

„Hololens 2“ akiniai kol kas daugiausia skirti kompanijoms, kuriančioms įvairias verslo valdymo programas. Taigi tai ne kartoniniai 3D akiniai, kuriuos dabar galima pasidaryti iš bet kokio geresnės kokybės išmaniojo telefono.

Ar išmanieji telefonai jau pasiekė evoliucijos pabaigą, o juos pakeis papildytos realybės akiniai?
„YouTube“ stopkadras.

„Kitoje pusėje yra kompiuteris. Kai turite kompiuterį, galite rengti vaizdo konferencijas. Darbuotojas gali naudoti tokius akinius ir bendrauti vaizdo ryšiu su ekspertu, esančiu, kad ir kitoje šalyje, ir specialistas matys tą patį, ką jis mato. Pavyzdžui vienas mūsų klientų naudoja šią technolgiją naftos platformoje – tai jau sutaupė 50 tūkstančių kilometrų važinėjimo, bei skraidymo“, – aiškino „Microsoft France“ atstovas Othmanas Chilebas.

„Visi žino, kad dabar jau daug sunkiau parduoti išmaniuosiuis telefonus, nes jie jau priartėjo prie savo evoliucinės grandinės galo. Taigi reikia žvalgytis naujo technologinio įrenginio, galinčio sukelti revoliuciją. Mano nuomone, tai papildytos realybės akiniai ir jie jau ateina“, – teigė „Virtuality“ šou įkūrėjas Olivieris Godestas.

Aukštos kokybės virtualus vaizdas jau dabar tapo naujų virtualių žaidimu pagrindu.

„Ateityje turėsime dar daugiau miniatiūrizacijos, bus šalmai su 5G ryšiu, vaizdas bus dar didesnis. Galbūt vieną dieną turėsime virtualiąją realybę, įmontuotą į akinius, o gal net ir į akis ar dar ką nors“, – sakė Bertrand Delgrange, „Koezio“ pramogų parkų įkūrėjas.

Vadovaudamosis tokiomis prognozėms didžiosios technologijų kompanijos skuba užkariauti virtualios ir papildytos realybės rinką, žada ne tik pramogas, bet ir verslo sprendimus, leisiančius realiu laiku bendrauti su žmonėmis, esančiais už tūkstančių kilometrų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!