Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/70556/vivo-pristate-ispudinga-vidutines-klases-telefona-su-maziausia-ekrano-ispjova-pasaulyje/spausdinti/

„Vivo“ pristatė įspūdingą vidutinės klasės telefoną su mažiausia ekrano išpjova pasaulyje

Publikuota: 2019-11-17 12:48
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kinijos kompanija „Vivo“ šiemet pristatė nemažai išmaniųjų telefonų, o kai kurie iš jų susilaukė labai didelio susidomėjimo. Metams artėjant prie pabaigos, gamintojas išleido ir dar vieną įrenginį. Nors naujasis „Vivo S5“ ir nėra priskiriamas flagmanams, tačiau kai kurios jo savybės paliks labai gerą įspūdį daugumai.

„Vivo“ pristatė įspūdingą vidutinės klasės telefoną su mažiausia ekrano išpjova pasaulyje

Naujasis „Vivo S5“ pasižymi 6,44 colių įstrižainės ekranu su Full HD+ raiška bei 20:9 kraštinių santykiu. Gamintojo teigimu, ekrano su korpusu santykis siekia 91,38 proc., tačiau tai dar ne viskas. Ekrano ryškumas gali siekti 1200 nitų, o tai reiškia, jog vaizdas jame bus puikiai matomas net prie ryškiausio apšvietimo. Pažymima ir tai, jog telefone naudojamas „Dimlayer masking“ algoritmas, kuris priderina ekrano ryškumą esant ir labai prastam apšvietimui.

Išmanusis telefonas veikia su „Qualcomm Snapdragon 712“ procesoriumi bei turi net 8 GB operatyviosios ir 128 GB vidinės atminties. „Vivo S5“ veikimą palaiko 4100 mAh talpos baterija su 22,5 W greito įkrovimo funkcija. Verta paminėti ir tai, jog šio įrenginio ekrane įmontuotas pirštų antspaudų jutiklis, kuris geba atrakinti Jūsų išmanųjį vos per 0,38 sekundės. Nors naujojo „Vivo“ produkto techninės savybės ir neatrodo labai įspūdingai, tačiau kamerų galimybės gali nustebinti.

„Vivo S5“ nugarėlėje turi keturių kamerų sistemą, o pagrindinė jų pasižymi 48 MP raiškos vaizdo jutikliu. Aplink jį rasime 8 MP itin plataus kampo sensorių, kuris leis fiksuoti akimirkas 120 laipsnių kampu, taip pat 5 MP raiškos gylio bei 2 MP makro jutiklius. Gamintojas išskiria ir tokias savybes kaip „Super HDR“ ar naktinis režimas. Priekinėje dalyje įmontuota kamera su 32 MP raiškos vaizdo jutikliu. Tiesa, asmenukėms skirta kamera įmontuota mažiausioje ekrano išpjovoje pasaulyje, o jos dydis siekia vos 2,98 mm.

Pranešama, jog pigiausias šio išmaniojo telefono modelis kainuos nuo 384 JAV dolerių, o variantas su didesniu vidinės atminties kiekiu, kuris turėtų siekti 256 GB, bus parduodamas už 427 JAV dolerius. „Vivo S5“ prekyboje pasirodys nuo lapkričio 22 dienos, tačiau bent jau kol kas nėra jokios informacijos apie gamintojo planus pasiūlyti šį telefoną ir europiečiams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!