Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/70522/android-parduotuveje-ir-vel-aptikta-kruva-kenksmingu-programeliu-pasitikrinkite-ar-jusu-telefone-nera-virusu/spausdinti/

„Android“ parduotuvėje ir vėl aptikta krūva kenksmingų programėlių – pasitikrinkite ar Jūsų telefone nėra virusų

Publikuota: 2019-11-14 10:37
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Pastaruoju metu yra itin aktyviai dirbama tam, jog iš „Google Play“ parduotuvės būtų pašalinta kiek įmanoma daugiau kenksmingų aplikacijų. Kaip skelbia „TrendMicro“, jie sugebėjo atrasti 49 apkrėstas aplikacijas, o dauguma jų – žaidimai arba programėlės skirtos nuotraukų koregavimui.

„Android“ parduotuvėje ir vėl aptikta krūva kenksmingų programėlių – pasitikrinkite ar Jūsų telefone nėra virusų

Pranešama, jog kenksmingas kodas aplikacijose buvo paslėptas po atsitiktiniais algoritmas, todėl „Google“ naudojamoms apsaugoms buvo sudėtingas tai pastebėti. Kaip suprasti ar buvote apkrėstas pastarojo viruso? Jeigu Jūsų telefono ekrane atsirado nuorodos į tam tikrus puslapius iš „Chrome“ ar kitos naršyklės – reikėtų sunerimti.

Kaip ir įprasta tokio tipo virusams, po apkrėstos programėlės įsirašymo praeina šiek tiek laiko ir tik tuomet Jūsų telefone atsiranda reklamos, kurių tikriausiai nenorėtumėte matyti. Kadangi reklamos rodomos su atidėjimu – vartotojui tenka sudėtinga susekti kuri programėlė buvo apkrėsta.

Kaip skelbia „TrendMicro“, „Google“ jau sureagavo į šią situaciją bei pašalino visas 49 programėles iš savo parduotuvės. Tarp tokių aplikacijų pateko „Cut Out Studio Pro“, „Reverse Video Editing“ bei nemažai panašaus tipo programėlių ir daugybė žaidimų. Visas apkrėstas „Android“ platformai skirtas aplikacijas galite peržiūrėti žemiau esančioje nuotraukoje.

„Android“ parduotuvėje ir vėl aptikta krūva kenksmingų programėlių – pasitikrinkite ar Jūsų telefone nėra virusų

Kenksmingų programėlių aptikimas ir šalinimas yra nuolatinė procedūra, kurią atlieka ne tik „Android“ kūrėja „Google“, tačiau ir jos partneriai. Pavyzdžiui, rugpjūtį buvo pašalinta 85 kenksmingos programėlės, o kur kas daugiau žalingų aplikacijų buvo pašalinta per pastarąsias savaites. Spalio mėnesio pabaigoje buvo pašalinta bent 42 aplikacijos, o tokios procedūros, kaip jau minėjome, vyksta nuolatos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!