Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/70518/iphone-telefonu-savininkai-skaitydami-naujienas-facebook-automatiskai-ijungdavo-kamera/spausdinti/

„iPhone“ telefonų savininkai skaitydami naujienas „Facebook“ automatiškai įjungdavo kamerą

Publikuota: 2019-11-13 21:01
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: LRT.lt

„Facebook“ atstovai tikina, kad defektas, dėl kurio socialinio tinklo naudotojai skaitydami naujienas įjungdavo ir „iPhone“ telefonų kameras, jau yra sutvarkytas, skelbia CNN.

Kad socialiniame tinkle skaitant naujienas įsijungdavo ir jo telefono kamera, paskelbė Joshua Madduxas, skaitmeninio dizaino bendrovės savininkas. Pasak jo, taip nutikdavo „iOS“ operacinės sistemos naudotojams, o defektas niekaip nepaveikė „Android“ besinaudojančių vartotojų.

„iPhone“ telefonų savininkai skaitydami naujienas „Facebook“ automatiškai įjungdavo kamerą

Šią socialinio tinkle keistenybę vyras aprašė „Twitter“ platformoje. Jo teigimu, tikrinantis naujienų srautą „Facebook“ socialiniame tinkle, automatiškai fone įsijungdavo ir telefono vaizdo kamera.

„Iš pradžių maniau, kad kamerą įjungiau netyčia, bet paskui pastebėjau, kad tai kartojasi“, – aiškino jis.

Saugumo specialistai patikrino vyro versiją ir pranešė, kad toks defektas egzistuoja, tačiau nėra įrodymų, leidžiančių manyti, kad vaizdo duomenys buvo perduodami į „Facebook“.

Socialinio tinklo atstovai pripažino, kad tai klaida, kurią pažadėjo labai greitai ištaisyti. Tiesa, saugumo specialistai patarė, kad „Facebook“ naudotojai turėtų laikinai neleisti „Facebook“ pasiekti jų kameros, jei pamatys, kad toks defektas nepašalintas ir kamera automatiškai įsijungia.

Bendrovę „Facebook“ supurtė ne vienas skandalas. Praėjusiais metais, „Cambridge Analytica“ skandalo metu, socialinis tinklas perdavė 87 milijonų vartotojų duomenis politinės analizės kompanijai, kuri prisidėjo prie prezidento D. Trumpo rinkimų kampanijos.

Skandalų dėl duomenų saugumo „Facebook“ nepavyko išvengti ir šiemet – šimtai milijonų įrašų buvo prieinami trečiosioms šalims „Amazon“ serveriuose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!