Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/70486/pabaiga-jau-cia-pat-sony-telefonu-pardavimai-krinta-neitiketinais-tempais/spausdinti/

Pabaiga jau čia pat? „Sony“ telefonų pardavimai krinta neįtikėtinais tempais

Publikuota: 2019-11-12 13:12
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Japonijos kompanija „Sony“ kasmet išleidžia daugybę įvairiausių įrenginių, kurie sulaukia milžiniško susidomėjimo. Gamintojas kuria itin populiarias kameras, jų ausinės yra vienos geriausių rinkoje, tačiau nieko panašaus negalėtumėme pasakyti apie išmaniuosius telefonus. Prieš keletą mėnesių net pasirodė pranešimų, kuriuose teigiama, jog šios kompanijos telefonai nebebus prieinami pasaulinėje rinkoje.

Pabaiga jau čia pat? „Sony“ telefonų pardavimai krinta neįtikėtinais tempais

Dar prieš metus „Sony“ sugebėdavo parduoti po milijoną ar kiek daugiau išmaniųjų telefonų, tačiau šiemet skaičiai dar labiau sumenko. Pirmojo šių metų ketvirčio metu gamintojas pardavė 900 tūkst. telefonų, o antrojo ketvirčio rezultatai dar kuklesni – vos 600 tūkst. Kompanijos pardavimai kiekvienais metais mažėja ir mažėja jie itin drastiškai.

Dar 2017 metais Japonijos kompanijos vadovai galimai turėjo kuo pasidžiaugti, tuomet buvo parduota maždaug 13,5 mln. išmaniųjų telefonų, tačiau jau 2018 šis skaičius sumažėjo daugiau nei dvigubai ir siekė vos 6,5 mln. Nors 2019 metai dar nesibaigė, bet spėjama, jog „Sony“ parduos ne daugiau kaip 2,5 mln. Būtent tokie rezultatai sufleruoja, kad greitu metu įmonė bus priversta visiškai pasitraukti iš šios rinkos.

Internete jau kuris laikas sklinda informacija, jog „Sony“ vadovai siekia taupyti finansus bei ketina stabdyti keletą servisų, kurie yra susiję su išmaniaisiais telefonais. Skelbiama, jog gamintojas ketina sutaupytus resursus panaudoti kituose sektoriuose, o tai yra visiškai logiška. Telefonų pardavimai, nepaisant visų bandymų vartotojams pasiūlyti puikių produktų, krinta ir anksčiau ar vėliau „Sony“ bus priversti imtis atitinkamų veiksmų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!