Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/70426/cortana-gali-skaityti-outlook-el-laiskus-ios-sistemoje/spausdinti/

„Cortana“ gali skaityti „Outlook“ el. laiškus „iOS“ sistemoje

Publikuota: 2019-11-07 13:23
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Paulius Strazdauskas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Galbūt daugelis pamiršo „Cortana“, tačiau tai nesustabdė „Microsoft“ nuo pastangų išlaikyti virtualų asistentą gyvą. Pastangos davė rezultatą ir „Microsoft“ pristatė naują funkciją „Outlook“ pašto tarnybai. Naujoji funkcija vadinasi – „Perskaityk mano laiškus“ (angl. play my emails) ir „Cortana“ asistento pagalba jūsų elektroniniai laiškai gali būti perskaityti balsu. Ši funkcija jau keliauja į „iOS“ įrenginius, o „Android“ versija žadama 2020 metais.

„Cortana“ gali skaityti „Outlook“ el. laiškus „iOS“ sistemoje

„Perskaityk mano laiškus“ idėja gana reikšminga, nes ji leis jums perskaityti naujus pranešimus balsu, kol galbūt dirbate ar vairuojate. „Microsoft“ teigia, kad daugybė atkūrimo parinkčių bus prieinamos net tada, kai naudojate „Bluetooth“ ausines. Dar daugiau papildomų funkcijų gausite su „Surface Earbuds“ ausinukais.

„Perskaityk mano laiškus“ galėsite paleisti per „Outlook“ programėlės meniu, arba tiesiog paklausdami „Cortana“. Bus galima paprašyti virtualaus asistento praleisti, archyvuoti, ar ištrinti el. laiškus, išsiūsti greitą atsakymą, arba pažymėti svarbius laiškus. „Cortana“ gali pereiti tiesiai prie svarbių elektroninių laiškų ir pranešti vartotojui, jei pranešimas yra geriau skaitomas ekrane.

Ši, laiškų skaitymo balsu, funkcija labiau grindžiama „Microsoft“ dirbtinio intelekto sugebėjimais, ne vien teksto į kalbą vertimo galimybėmis, nes padės „Cortana“ virtualiam asistentui labiau žinoti apie siuntėjus, pranešimų turinį ir net pridedamus failus, kaip parodyta produkto vaizdo įraše žemiau.

„iOS“ įrenginiai jau gauna šią „Outlook“ funkciją JAV, o „Android“ vartotojams teks palaukti iki kitų metų pavasario. Bendrovė nepasidalijo jokia informacija apie tai, kada galime tikėtis, kad „Cortana“ perskaitys el. laiškus kitose pasaulio vietose. Tuo tarpu galite įdiegti „Android“ skirtą „Outlook“ programą iš „Play Store“ arba „APK Mirror“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!