Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/70410/android-telefonu-turetojai-kencia-nuo-viruso-kurio-neimanoma-pasalinti/spausdinti/

„Android“ telefonų turėtojai kenčia nuo viruso, kurio neįmanoma pašalinti

Publikuota: 2019-11-06 11:15
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Dauguma operacinių sistemų nuolatos kenčia nuo įvairiausių virusų, o ne išimtis yra ir „Android“. Tačiau pasirodo, jog ne visus juos galima pašalinti, o vienas toks tarp išmaniųjų telefonų plinta jau nuo kovo mėnesio ir yra žinomas „xHelper“ vardu.

„Android“ telefonų turėtojai kenčia nuo viruso, kurio neįmanoma pašalinti

Pranešama, jog ši kenkėjiška programa palietė maždaug 45 tūkst. „Android“ išmaniųjų telefonų naudotojų. Skaičius nėra labai didelis, o atsižvelgiant į tai, jog šis virusas plinta nuo kovo mėnesio, tai būtų galima teigti, kad jis labai mažas. Taigi, kas yra tas „xHelper“?

Visa laime, jog tai nėra labai pavojingas virusas ir jis nekaupia asmeninės Jūsų informacijos, tokios kaip slaptažodžiai, kreditinių kortelių informacija ar bet kokia kiti ganėtinai jautri informacija. „xHelper“ viso labo apkrauna Jūsų telefoną reklamomis, o taip pat nuolatos siūlo įsirašyti daugiau programėlių iš „Google Play“ parduotuvės.

Tiesa, nors visa tai neskamba kaip ypatingai pavojingas virusas, tačiau pasirodė pranešimų, jog jis gali kur kas daugiau. Kaip skelbia „ZDNet“, „xHelper“ turi galimybę ne tik siūlyti, bet ir parsiųsti ir įrašyti norimą programėlę be Jūsų leidimo. Ir tai nebūtų labai didelė problema, jeigu patį virusą būtų galima pašalinti iš telefono.

Deja, pasirodo, jog „xHelper“ gali išlikti Jūsų telefone net ir atkūrus gamyklinius nustatymus. Žinoma, Jūs galite išbandyti antivirusines programas, kurias rasite „Google Play“ parduotuvėje, tačiau tai Jums tikriausiai nepadės. Ir įdomu tai, jog sprendimo kaip pašalinti šį virusą – nėra iki šiol.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!