Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/70394/whatsapp-naudotojams-android-telefonuose-galimybe-atrakinti-programele-pirstu-atspaudu/spausdinti/

„WhatsApp“ naudotojams „Android“ telefonuose – galimybė atrakinti programėlę pirštų atspaudu

Publikuota: 2019-11-05 09:23
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„WhatsApp“ – viena iš programėlių nuolatos išleidžiančių beta versijos atnaujinimus tiek „Android“, tiek ir „iOS“ platformoms. Neseniai pasirodė dvi naujos beta versijos. 2.19.298 versioje atidarinėjant programėlę rodomas statinis vaizdas su „WhatsApp“ logotipu. Tuo tarpu 2.19.308 versijoje pristatytos naujos funkcijos, tokios kaip savaime išsitrinančios žinutės, sisteminga audio peržiūra ir išmanaus atsakymo funkcija. Taip pat kaip ir kitas susirašinėjimo programėles „Android“ sistemoje, „WhatsApp“ nuo šiol galima atrakinti ir užrakinti su pirštų atspaudu. Galima pasirinkti, po kiek laiko programėlė užsirakins ir pareikalaus pirštų atspaudo – iš kart užrakinus telefono ekraną, po minutės ar po pusvalandžio.

„WhatsApp“ naudotojams „Android“ telefonuose – galimybė atrakinti programėlę pirštų atspaudu

Prie viso to, pristatyta ir pranešimų apie naujas žinutes modifikavimas. Galimas pasirinkimas, jog greitieji pranešimai apie žinutes neatskleistų pačios žinutės turinio. „WhatsApp“ taip pat išnaudojo „Android“ sistemos „Biometric API“, kurio pagalba bus saugomi visi pirštų atspaudai ir informacija apie prisijungimus, todėl ši informacija nebebus siunčiama į „Facebook“ serverius.

Norėdami pasiekti minėtuosius nustatymus, eikite į „Settings“, „Account“, „Privacy“, „Fingerprint lock“. Tiesa, pakeitimus taip pat turėsite autorizuoti su pirštų atspaudu. Verta paminėti, jog šis atnaujinimas nepasieks visų vartotojų vienu metu – gali tekti palaukti iki 2 savaičių. Be to, jis suderinamas tik su tais įrenginiais, kurie naudoja „Android 6.0 Marshmallow“ ar naujesnę operacinės sistemos versiją.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!