Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/70390/kinijoje-didziausias-5g-rysio-tinklas-pasaulyje/spausdinti/

Kinijoje – didžiausias 5G ryšio tinklas pasaulyje

Publikuota: 2019-11-05 13:34
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: LRT.lt

Kinija ką tik įjungė didžiausią pasaulyje 5G tinklą. Trys šalies valstybiniai telekomunikacijų operatoriai pradėjo teikti naujos kartos belaidžio ryšio technologijų paslaugas, skelbia CNN.

„China Mobile“ (CHL), „China Telecom“ (CHA) ir „China Unicom“ (CHU) siūlo 5G planus, kurių kainos prasideda nuo 128 juanių (18 USD) už 30 GB duomenų per mėnesį, ir taip suteikia Kinijos interneto vartotojams prieigą prie ypač greitos paslaugos.

Kinijoje – didžiausias 5G ryšio tinklas pasaulyje

Anot Kinijos valstybinės naujienų agentūros „Xinhua“, 5G komercinės paslaugos dabar teikiamos 50 miestų, įskaitant Pekiną, Šanchajų, Guangdžou ir Šenzeną. Šanchajuje buvo įjungta beveik 12 tūkst. 5G bazinių stočių, kad būtų palaikoma 5G aprėptis pagrindinėse miesto vietose.

Kitose šalyse, pavyzdžiui, JAV ir Pietų Korėjoje,kompanijos šių metų pradžioje 5G paslaugas pradėjo teikti tam tikrose vietose. Tačiau, pasak „Bernstein Research“, Kinijos komercinis tinklas yra pats didžiausias.

„Tokio tinklo mastas ir 5G paslaugų kaina turės lemiamos įtakos tokių technologijų plėtrai“, – teigė „Bernstein“ analitikas Chrisas Lane'as.

Kinija turi daugiau mobiliojo interneto vartotojų nei bet kuri kita šalis, nes maždaug 850 milijonų žmonių naudojasi išmaniaisiais telefonais naršyti internete.

„Jefferies“ analitikai prognozuoja, kad iki 2020 m. Kinijoje bus 110 milijonų 5G vartotojų, o tai sudarys apie 7 proc. šalies gyventojų. Pietų Korėja savo 5G tinklą įjungė balandžio mėnesį, juo naudojasi 3 proc. šalies interneto vartotojų.

„Huawei“ vaidina svarbų vaidmenį Kinijoje diegiant 5G tinklą.

Įmonė bendradarbiauja su visais 3 Kinijos telekomunikacijų operatoriais. Pasak valstybinio laikraščio „China Daily“, didžiausia šalies mobiliojo interneto tiekėja „China Mobile“ sudarė beveik pusę savo 5G tinklo sutarčių su „Huawei“. Likusi dalis atiteko konkurentams „Ericsson“ (ERIXF), „Nokia“ (NOK) ir ZTE (ZTCOF).

Kinijos išmaniųjų telefonų gamintojai jau pradėjo pardavinėti 5G įrenginius Kinijoje. Tiesa, „Huawei“ užima dominuojančią poziciją rinkoje. Teigiama, kad konkurentams „Oppo“, „Vivo“ ir „Xiaomi“ bus labai sunku mesti iššūkį 5G technologijos flagmanui.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!