Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/70369/brangiausias-pasaulyje-iphone-11-pro-puse-kilogramo-gryno-aukso-ir-visas-ribas-perzengusi-kaina/spausdinti/

Brangiausias pasaulyje „iPhone 11 Pro“: pusė kilogramo gryno aukso ir visas ribas peržengusi kaina

Publikuota: 2019-11-03 14:14
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Itin prabangių išmaniųjų gamintojas „Caviar“ pristatė šiųmetę modifikuotų „iPhone 11 Pro“ liniją, pakrikštytą „Discovery“ (liet. „Atradimas“). Šįkart „Caviar“ kūrėjai pasirinko Saulės sistemos temą.

Įspūdingiausias modelių gamoje – „Solarius“ variantas, kurio nugarėlę puošia sunkiai protu suvokiamas 18 karatų aukso kiekis – net pusė kilogramo. Standartinis „iPhone 11 Pro“ sveria vos 188 gramus, tad tokia gausybė šio brangiojo metalo bendrą įrenginio svorį išpučia daugiau nei 3 kartus.

Brangiausias pasaulyje „iPhone 11 Pro“: pusė kilogramo gryno aukso ir visas ribas peržengusi kaina

Greičiausiai pamanėte, jog įspūdingai padidėjo ir telefono storis, tačiau „Solarius“ korpuso matmenys nuo standartinio prietaiso skiriasi ne taip drastiškai (nors ir atsirado išsikišančių dalių), kadangi aukso tankis yra kur kas didesnis už kitų metalų, todėl net ir nedideli kiekiai šios medžiagos sveria kur kas daugiau nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

Ne ką mažiau įspūdinga ir „Solarius“ kaina. Tokios „iPhone 11 Pro“ modifikacijos kaina prasideda nuo maždaug 63 000 eurų. Jei vis dėlto nuspręstumėte įsigyti taip pat papuoštą „iPhone 11 Pro Max“ variantą su 512GB vidinės atminties, papildomai reikės atseikėti kiek daugiau nei 1000 eurų – galutinė pageidaujama suma sieks maždaug 64 000 eurų.

Vis dėlto „Caviar“ supranta, jog ne visi išskirtinio „iPhone“ ieškantys vartotojai nori su savimi tampytis papildomą puskilogramį aukso ir mokėti tokią absurdiškai didelę sumą. Taigi, jiems siūlomi „Mars“, „Terra“ ir „Luna“ variantai be 500 g 18k aukso nugarėlėje. Kita vertus, jie yra ne ką mažiau prabangūs – korpusą puošia tikri dangaus kūnų gabalėliai – iš Marso, Tsarev meteorito ir Mėnulio, atitinkamai pagal modelių pavadinimus. Jų kainos kur kas kuklesnės ir sukasi aplink 7300 eurų sumą.

Kartu su šiais modifikuotais „iPhone“ siūloma įsigyti ir analogiško dizaino riešo laikrodžius, kurių visi yra itin limituoto leidimo. „Caviar“ planuoja parduoti 19 laikrodžių su Marso akmenimis, 99 – su meteorito liekanomis bei 19 su Mėnulio mineralais.

Vartotojas, įsigijęs kurią nors iš šių brangenybių, taip pat gaus Maskvoje įsikūrusio Fersmano Mineralogijos Muziejaus (vienas didžiausių mineralų muziejų pasaulyje) išduotą autentiškumo sertifikatą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!