Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/70272/google-iki-metu-galo-tikisi-pamatyti-didesne-android-10-adaptacija/spausdinti/

„Google“ iki metų galo tikisi pamatyti didesnę „Android 10“ adaptaciją

Publikuota: 2019-10-27 12:28
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Seniai žinoma „Android“ ekosistemos problema yra lėti atnaujinimai. Norint tai spręsti „Google“ išleisdama „Android 8.0 Oreo“ operacinę sistemą pradėjo ir projektą „Treble“. Jo tikslas buvo pasiūlyti modulinę operacinę sistemą, o tai turėjo telefonų gamintojams palengvinti atnaujinti įrenginių „Android“ versiją.

„Google“ iki metų galo tikisi pamatyti didesnę „Android 10“ adaptaciją

Dabar „Google“ praneša, kad projektas „Treble“ jau duoda pirmuosius vaisius. Teigiama, kad „Android 9 Pie“ operacinės sistemos adaptacija buvo greičiausia pirmais metais ir dabar užima 22,6 % visos „Android“ ekosistemos dalį. Tai taip pat buvo „Google“ ir pagrindinių gamintojų bendradarbiavimo darbo rezultatas. Teigiama, kad „Pie“ operacinės sistemos adaptacija buvo trimis mėnesiais greitesnė lyginant su „Oreo“. Manoma, kad „Android 10“ adaptacija bus dar spartesnė.

Jau dabar kai kurios kompanijos siūlo telefonus su „Android 10“, jos yra „Essential“, „Xiaomi“ ir „OnePlus“. Iki metų galo „Google“ tikisi pamatyti „Android 10“ atnaujinimus iš kitų pagrindinių gamintojų: ASUS, LG, „Motorola“, OPPO, „Realme“, „Samsung“, „Sharp“, „Sony“, „Transsion“ ir „Vivo“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!