Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/70267/oled-iphone-modeliu-baterija-tamsiajame-rezime-yra-30-efektyvesne-negu-sviesiajame/spausdinti/

OLED „iPhone“ modelių baterija tamsiajame režime yra 30 % efektyvesnė negu šviesiajame

Publikuota: 2019-10-25 19:09
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Sugedo.lt
Inf. šaltinis: Sugedo.lt

Nauji baterijos bandymai parodė, kad „iOS 13“ tamsusis režimas prailgina baterijos tarnavimo laiką „iPhone“ modeliuose su OLED ekranu. Bandymas buvo atliktas naudojant programėles, kurios palaiko „iOS 13“ tamsųjį režimą, bei „Google“ programėles, kurios nepalaiko juodos temos, tačiau naudoja pilką.

OLED „iPhone“ modelių baterija tamsiajame režime yra 30 % efektyvesnė negu šviesiajame

Po „iOS 13“ atnaujinimo, „Apple“ pristatė tamsųjį režimą „iPhone“, „iPad“ ir „iPod Touch“ modeliams. Ši funkcija leidžia vartotojams pakeisti operacinės sistemos temą bei ją pritaikyti programėlėms, kurios palaiko „Apple“ tamsųjį režimą.

Bandymą su robotais atliko „YouTube“ kanalas „PhoneBuff“. Robotai atliko nustatytas užduotis, tokias kaip žinučių rašymą, naudojimąsi „Twitter“, „YouTube“ ar „Google Maps“ programėlėmis. Bandymui buvo naudojami du „iPhone XS Max“ telefonai. Abu įrenginiai naudojo tokį patį 200 nitų šviesumą. Kiekviena užduotis buvo atliekama pakartotinai 2 valandas.

Buvo pasiekti tokie rezultatai:

OLED „iPhone“ modelių baterija tamsiajame režime yra 30 % efektyvesnė negu šviesiajame

Nors telefonas su šviesiuoju režimu jau buvo išsekęs prieš pasibaigiant bandymui su „Google Maps“ programėle, modelis su tamsiuoju režimu vis dar turėjo 30 % baterijos.

Kai OLED ekrane yra naudojama juoda spalva, išsijungia pikseliai, todėl tai suteikia geresnį baterijos efektyvumą. Dėl šios priežasties skirtumas tarp tamsiojo ir šviesiojo režimo yra toks didžiulis. Nors „Google“ programėlės ir nenaudoja juodos temos kaip kitos programėlės šiame bandyme, tamsiai pilka spalva vis vien tausoja bateriją, palyginus su šviesiuoju režimu.

Nepaisant to, kad šiuose bandymuose baterijos efektyvumas buvo 30 % geresnis, vartotojų rezultatai gali skirtis. Vaizdo įraše taip pat parodoma, kad baterijos tarnavimo laiko skirtumas buvo kur kas mažesnis, kai šviesumo lygis buvo 100 ar 300 nitų.

Nors tai buvo įdomus bandymas, daugumai žmonių kyla klausimas: ar tamsusis režimas „iPhone“ modeliuose su LCD ekranu irgi suteikia naudos baterijai? Atsakymas yra ne. Be gražesnės ir akiai malonesnės išvaizdos, tamsusis režimas LCD ekrane nesuteikia jokių kitų privalumų, kuriuos gali pasiūlyti OLED ekranai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!