Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/70186/google-isitikine-jog-dabar-ne-laikas-isleisti-5g-palaikancius-telefonus/spausdinti/

„Google“ įsitikinę, jog dabar ne laikas išleisti 5G palaikančius telefonus

Publikuota: 2019-10-20 08:17
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Šios savaitės pradžioje JAV milžinė „Google“ pristatė jau ketvirtos kartos „Pixel“ telefonus. Kaip ir įprasta, buvo pristatyti du išmanieji telefonai, tačiau daugumai kilo klausimų kodėl gamintojas nepasiūlė ir 5G ryšio technologiją palaikančio modelio.

„Google“ įsitikinę, jog dabar ne laikas išleisti 5G palaikančius telefonus

Antroje šių metų pusėje dauguma gamintojų pristatydami savo flagmanus, pristato ir 5G ryšio modemus turinčias jų versijas, tačiau analogišku keliu „Google“ nusprendė nežengti. Kompanijos produktų valdymo viceprezidentas Brianas Rakowski teigė, jog dabar nėra tinkamas laikas pristatyti 5G telefonams.

B. Rakowski teigimu, dabar nėra tinkamiausias metas įsigyti 5G telefoną, nes visa infastruktūra yra visiškai nauja ir nėra galimybės pasiekti visų vartotojų. Taip, 5G modemai naudoja pakankamai daug energijos, todėl tai gali sukelti papildomų rūpesčių ne tik gamintojui, tačiau ir pačiam vartotojui.

Plačiausiai 5G ryšio technologija šiuo metu yra naudojamas Šiaurės Korėjoje, kuri pakankamai populiarus yra „Samsung Galaxy S10+ 5G“ išmanusis telefonas, tačiau net ir ten vartotojai nėra patenkinti. Ką jau kalbėti apie tai, jog yra vos keletas kitų šalių, kuriose galima išbandyti šią naują technologiją.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!