Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/70070/android-kurejas-atskleide-keisciausia-metu-telefono-dizaina/spausdinti/

„Android“ kūrėjas atskleidė keisčiausią metų telefono dizainą

Publikuota: 2019-10-11 14:22
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Vienas didžiausių „Android“ privalumų visada buvo įrenginių įvairovė. Prieš porą metų atrodė, jog šis teiginys pradeda nebetekti prasmės, nes kone visi išmaniųjų telefonų gamintojai pradėjo gaminti mažai vienas nuo besiskiriančius prietaisus. Tačiau neseniai debiutavę pirmieji sulankstomus ekranus turintys išmanieji ir įvairių formų ekrano išpjovos tarsi atgaivino šią formos individualumo idėją.

„Android“ kūrėjas atskleidė keisčiausią metų telefono dizainą

Andy Rubin, vienas „Android“ kūrėjų, prieš keletą metų palikęs „Google“ ir įkūręs išmaniųjų įrenginių, taip pat ir telefonų, kompaniją „Essential“, „Twitter“ socialiniame tinkle pasidalijo išmaniojo telefono prototipo nuotrauka. Tai sukėlė didžiulį ažiotažą technologijų bendruomenėje, nes… įrenginio dizainas mažų mažiausiai keistas.

Labiausiai į akis krenta prietaiso forma. Atrodo tarsi kažkas būtų į televizoriaus pultelį įdėjęs ilgą liečiamą ekraną. „Essential Phone 2“ prototipas yra aukštesnis ir siauresnis už bet kokį mūsų matytą „Android“ gaminį, bet Andy Rubin tuo neapsiriboja – užsiminta ir apie naują, būtent tokios formos išmaniajam skirtą vartotojo sąsają. Ar ji veiks „Android“ pagrindu? Didelė tikimybė, bet gali būti, jog Andy kuria visiškai naują operacinę sistemą.

Nuotraukoje matoma žemėlapių programa visiškai neprimena „Google Maps“, o pats įrenginio valdymas pagrįstas vertikaliai slenkamomis kortelėmis, kas mus nejučia grąžina į legendinio „Palm Pre“ laikus (jame veikė horizontaliai slenkančių kortelių sąsajos dizainas).

Visgi neįmanoma neatkreipti dėmesio į telefono nugarėlės spalvos perėjimą, keičiantis apšvietimui. Tokio dizaino idėja nėra nauja, tačiau taip stipriai besikeičiančios korpuso spalvos nerasime nė pas vieną gamintoją.

Stebint taip pat pateiktą neilgą vaizdo įrašą, matomas didelis kameros išsikišimas, kuriame įsitaisęs vos vienas jutiklis, po juo – įduba panaši į pirštų antspaudų jutiklį, o ekrane – skylutės formos išpjova priekinei kamerai. Nepaisant įspūdingo ilgio, telefonas atrodo kur kas mažesnis už bet kurį standartinį, rinkoje esantį išmanųjį.

Panašu, jog „Essential“ ruošiasi sudrebinti technologijų pasaulį artimiausioje ateityje ar bent jau pabandyti tai padaryti. Manome, jog naujasis telefonas turės dar kažkokį neįprastą privalumą, kurio nematome pateiktuose paveikslėliuose, nes vargu ar toks įrenginio dizainas pritrauktų daug pirkėjų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!