Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/70054/ismanieji-telefonai-isleisti-po-kitu-metu-sausio-privales-veikti-su-android-10/spausdinti/

Išmanieji telefonai išleisti po kitų metų sausio privalės veikti su „Android 10“

Publikuota: 2019-10-10 16:21
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Naujausia „Google“ operacinės sistemos versija „Android 10“ buvo išleista rugsėjo mėnesį, o dabar patvirtinta, jog telefonai pasirodysiantys nuo kitų metų vasario privalės turėti būtent šią, naujausią operacinės sistemos versiją. Pasak „XDA Developers“ bendruomenės, „Google“ leis naudotis savo mobiliosiomis paslaugomis tik tiems gamintojams, kurių telefonai iš gamyklos atkeliaus su naujausia programine įranga.

Išmanieji telefonai išleisti po kitų metų sausio privalės veikti su „Android 10“

Toks sprendimas priimtas tam, jog visi naudotojai gautų naujausią operacinės sistemos versiją ir laiku sulauktų saugumo atnaujinimų. Tiesa, dokumentacijoje įvardijama, jog išmanieji telefonai turi būti patvirtinti iki 2020-ųjų sausio 31-os dienos, tad jei įrenginio programinė dalis buvo patvirtinta anksčiau, rinkoje gali pasirodyti telefonas su senesnės versijos OS.

„Google“ mobiliosios paslaugos – „Google Play“ parduotuvė bei įvairios programos (tokios kaip „Google Maps“ ir pan.), tad be šių funkcijų išmaniojo galimybės kur kas sumažėtų. Kaip jau tikriausiai žinote, vienas iš pirmųjų ne Kinijoje paduodamų „Android“ telefonų neturinčių „Google“ mobiliųjų paslaugų yra „Mate 30“, kadangi Jungtinės Amerikos Valstijos uždraudė „Huawei“ įrangai naudoti Amerikoje pagamintus produktus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!