Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/70000/google-paskelbe-telefonus-kurie-turi-saugumo-problemu-tarp-ju-xiaomi-ir-samsung/spausdinti/

„Google“ paskelbė telefonus, kurie turi saugumo problemų, tarp jų „Xiaomi“ ir „Samsung“

Publikuota: 2019-10-07 14:38
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Visai neseniai „Google“ aptiko saugumo spragą eilėje „Android“ įrenginių, nors ji turėjo būti sutvarkyta jau 2017 metų gruodį. Problemą turi įvairių gamintojų išmanieji telefonai, tame tarpe „Huawei“, „Samsung“, „Motorola“, „Xiaomi“ bei „Google Pixel“. Konkretūs modeliai – „Pixel“, „Pixel 2“, „Huawei P20“, „Samsung Galaxy S7“, „Galaxy S8“, „Galaxy S9“, „Xiaomi Redmi 5A“, „Xiaomi Note 5“, „Xiaomi A1“, „Oppo A3“ ir „Moto Z3“.

„Google“ paskelbė telefonus, kurie turi saugumo problemų, tarp jų „Xiaomi“ ir „Samsung“

Visi išvardinti įrenginiai turėtų sulaukti atnaujinimo, kuris užkamšytų saugumo spragą. Įdomu tai, kad ši spraga buvo rasta prieš 7 dienas, kuomet buvo atliktas tyrimas. Teigiama, jog norint pasinaudoti šiuo trūkumu kenkėjiška programinė įranga turėtų būti įrašyta su vartotojo sutikimu. Tad jei naudojatės vienu iš paminėtų telefono modelių, tačiau tai darote saugiai, bėdų iškilti neturėtų. Keista tik tai, jog dar 2017 metais pristatytas saugumo atnaujinimas nebuvo peržiūrėtas ir bėda nesutvarkyta su vėliau pasirodžiusiais atnaujinimais.

„Google“ tvirtina mananti, jog šia spraga naudojasi Izraelio kompanija „NSO Group“, kuri yra orientuota į kibernetinę informaciją. Ši kompanija praeityje yra įsikišusi į aktus prieš žmogaus teises ir politinius aktyvistus. Tikimasi, jog atnaujinimas sutaisysiantis šią problemą bus išleistas kuo greičiau, tačiau turint omenyje, kad kai kurie rizikos grupėje esantys telefonai jau yra 2-3 metų senumo, tokio atnaujinimo jie gali ir nesulaukti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!