Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/69940/huawei-jau-dirba-ties-6g-rysio-technologija/spausdinti/

„Huawei“ jau dirba ties 6G ryšio technologija

Publikuota: 2019-10-02 13:14
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kinijos technikos gigantas „Huawei“ yra neabejotinas lyderis kai kalba pasisuka apie 5G ryšį ir įrenginius palaikančius šią technologiją. Kol kitos pasaulio valstybės dar tik ruošiasi plėtoti 5G ryšio tinklą, „Huawei“ jau dirba ties 6G technologijos vystymu.

„Huawei“ jau dirba ties 6G ryšio technologija

Pasak kompanijos generalinio direktoriaus Ren Zhengfei darbas su 5G ir 6G technologijomis vyksta paraleliai. Kaip bebūtų, 6G technologija vis dar yra itin ankstyvoje stadijoje ir realaus jos pritaikymo teks gerokai palaukti. Paprašytas įvertinti kiek laiko prireiks, kol bus išplėtotas 6G ryšys, Ren Zhengfei atsakė, jog kalba eina apie dešimtmetį.

Tuo tarpu 5G ryšys vadinamas naująja technologijų generacija, mat būtent jis suteiks galimybę į gatves išriedėti autonominiams automobiliams ar per atstumą valdyti didelius įrenginius. Kol kas 5G ryšio diegimas sparčiausiai vyksta Pietų Korėjoje ir Didžiojoje Britanijoje, tačiau netrukus prie jų prisijungs ir Kinija.

Ren Zhengfei taip pat pažymėjo, jog prieš sulaukiant 6G ryšio pasaulio rinka turi nustatyti aiškius šios technologijos standartus bei nuspręsti, koks galėtų būti jos praktinis panaudojimas. Dėl šios priežasties, visas „Huawei“ dėmesys šiuo metu yra sutelktas į 5G ryšį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!