Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/69877/sharp-isleido-nauja-flagmana-itin-lengvas-telefonas-su-fantastisku-ekranu-ir-android-10/spausdinti/

„Sharp“ išleido naują flagmaną – itin lengvas telefonas su fantastišku ekranu ir „Android 10“

Publikuota: 2019-09-27 09:18
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Pastaruosius keletą metų Japonijos kompanija „Sharp“ vis dažniau yra linkusi pristatyti naujus išmaniuosius telefonus. Dar metų pradžioje gamintojas išleido „Aquos Zero“ serijos įrenginį, o praėjus devyniems mėnesiams – pasirodo ir antros kartos modelis. Japonijos elektronikos milžinė išleido išties įdomiai atrodantį „Aquos Zero 2“ flagmaną.

„Sharp“ išleido naują flagmaną – itin lengvas telefonas su fantastišku ekranu ir „Android 10“

Naujasis japonų išmanusis pasižymi 6,4 colių įstrižainės OLED ekranu su Full HD+ raiška. Ir nors šios „Aquos Zero 2“ savybės neatrodo kažkuo ypatingos, tačiau ekranas vis dėlto turi savo išskirtinumą. Įrenginio ekranas pasižymi net 240 Hz atsinaujinimo dažniu, o tai yra turbūt aukščiausias toks dažnis išmaniajame telefone. Tiesa, „Sharp Aquos Zero 2“ panaudotas sprendimas apdirba 120 kadrų per sekundę, o tarp kiekvieno įterpia papildomą juodą kadrą ir taip yra gaunama 240 kadrų per sekundę.

„Sharp“ naujajame savo flagmane panaudojo šių metų pradžioje pristatytą „Qualcomm Snapdragon 855“ procesorių, o šalia jo – 8 GB operatyviosios (RAM) bei 256 GB vidinės atminties. Išmaniojo telefono veikimu rūpinsis 3130 mAh talpos baterija, o „Aquos Zero 2“ veiks su naujausia „Android 10“ operacinės sistemos versija. Gamintojas pažymi ir tai, jog įrenginys yra atsparus vandeniui bei dulkėms, o taip pat palaiko tokias funkcijas kaip NFC ar veido atpažinimas.

Veido atpažinimo galimybei naudojama 8 MP raiškos asmenukių kamera. „Sharp Aquos Zero 2“ nugarėlėje taip pat rasime dvigubą kamerą, kurią sudaro pagrindinis 12 MP raiškos vaizdo jutiklis su f/1.7 diafragma, o greta jo – 20 MP raiškos itin plataus kampo sensorius.

Pats gamintojas pažymi ir tai, jog naujasis „Aquos Zero 2“ yra ir turbūt pats lengviausias išmanusis telefonas su tokio dydžio ekranu. Teigiama, jog įrenginio svoris siekia vos 143 gramus. Taip pat tai yra pirmasis kompanijos telefonas, kuris turi pirštų antspaudų jutiklį įmontuotą ekrane. Japonai šio flagmano prekybą ketina pradėti gruodžio mėnesį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!