Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/69849/huawei-nepasiduoda-investuos-milijardus-programeliu-pritaikymui-ju-parduotuveje/spausdinti/

„Huawei“ nepasiduoda: investuos milijardus programėlių pritaikymui jų parduotuvėje

Publikuota: 2019-09-25 14:05
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Rinkoje pagaliau pasirodė „Mate 30“ ir tai yra pirmasis modelis, kuriam jau galioja Jungtinių Amerikos Valstijų paskelbtos sankcijos, draudžiančios JAV kompanijoms pardavinėti prekes ir paslaugas kompanijai „Huawei“. Tai reiškia vieną labai svarbų dalyką – naujajame telefone nebus „Google Play“ programėlių parduotuvės.

Nors „Google“ suteikia licenciją naujausiai „Android“ operacinei sistemai, kuri šiuo metu yra „Android 10“, „Huawei“ naudoja atviro programinio kodo versiją, todėl licencijos jiems negalioja. Tai reiškia, jog naujajame „Mate 30“ nerasime jokių „Google“ aplikacijų ar su šia technologijų gigante susijusių paslaugų.

„Huawei“ nepasiduoda: investuos milijardus programėlių pritaikymui jų parduotuvėje

„Google Play“ yra vienas būtiniausių dalykų bet kuriam mobiliajam telefonui, veikiančiam su „Android“ operacine sistema. Tai ne vien tik programėlės, tačiau ir notifikacijų sistema, vietovės nustatymas ir dar daug technologijų, kuriomis naudojasi ir kitų kūrėjų programėlės.

Žinoma, yra būdų kaip apeiti šiuos nesklandumus ir įrašyti visas „Google“ aplikacijas, tačiau yra viena problema – tai padaryti turėtų patys vartotojai. Tikrai ne kiekvienas eilinis vartotojas turės reikiamas žinias ir ryžtą nuveikti tokius darbus vien tam, kad tinkamai sukonfigūruotų savo naują telefoną. Vietoje to, vartotojams teks naršyti internetą naudojantis „Huawei Browser“, o programėles parsisiuntinėti iš „Huawei AppGallery“. Šiuo metu „AppGallery“ gali pasiūlyti maždaug 45 tūkst. aplikacijų – toks skaičius iš tiesų atrodo gana įspūdingai, kol jo nepalygini su 2,7 milijonais programėlių esančių „Google Play“ parduotuvėje.

Kompanijos „Huawei“ generalinis direktorius Richard Yu atskleidė planus investuoti per milijardą JAV dolerių kūrėjus išleisti programėles pritaikytas „Huawei“ telefonams ir patalpinti jas į „AppGallery“. Be to, kūrėjai viliojami ir didesniu pelno procentu, kuris sieks 80 proc., kai tuo tarpu „Google“ ir „Apple“ platformos siūlo viso labo 70 proc. Richard Yu taip pat pabrėžė, jog jų santykiai su „Google“ yra puikūs, tačiau JAV įvestos sankcijos nepalieka kitos išeities.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!