Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/69709/sankciju-pasekmes-huawei-mate-30-netures-google-aplikaciju-lietuvoje-jo-teks-palaukti/spausdinti/

Sankcijų pasekmės: „Huawei Mate 30“ neturės „Google“ aplikacijų, Lietuvoje jo teks palaukti

Publikuota: 2019-09-14 12:37
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kinijos kompanija „Huawei“ ruošiasi jau kitą savaitę įvykstančiam naujosios „Mate 30“ serijos pristatymui Miunchene, tačiau bent jau mūsų regioną gaubia nežinia. Nors išmanieji telefonai ir bus pristatyti Berlyne, kas turėtų simbolizuoti ir jų prieinamumą čia, bet panašu, jog to gali tekti ir palaukti.

Sankcijų pasekmės: „Huawei Mate 30“ neturės „Google“ aplikacijų, Lietuvoje jo teks palaukti

Įprastai, „Huawei“ atstovai Lietuvoje, taip pat ir kitose rinkose, ganėtinai aktyviai anonsuoja savo naujausių flagmanų pristatymą, o ypatingai tokių kaip „P“ ar „Mate“. Deja, tačiau dabar to nematome, o ir sklandantys gandai byloja tai, jog naujųjų „Mate 30“ ir „Mate 30 Pro“ bent jau pradžioje įsigyti mūsų šalies parduotuvėse galimybės nebus.

Visos „Huawei“ problemos jau kuris laikas susijęs su JAV Vyriausybės draudimu vietos kompanijoms bendradarbiauti su Kinijos gamintoju. Tiesa, kinų milžinei galioja išimtis, kuri leidžia tęsti bendradarbiavimą su kai kuriomis JAV įmonėmis, tačiau tai yra susiję su jau esamų įrenginių atnaujinimu ir palaikymu. Būtent dėl šios priežasties „Google“ negali suteikti licencijos naudotis „Google“ paslaugomis, tokiomis kaip „Play Store“ ar visomis šios kompanijos aplikacijomis.

Tampa akivaizdu, jog būtent dėl šios priežasties „Huawei Mate 30“ serija mūsų regioną pasieks gerokai vėliau. Kiek anksčiau buvo pasirodę kalbų, jog galbūt „Mate 30“ ir „Mate 30 Pro“ bus pristatyti be „Google“ aplikacijų arba bus pasiūlyta kažkokia alternatyva, tačiau laikas labai sparčiai tirpsta ir iki pristatymo likus vos 6 dienoms – toks scenarijus yra sunkiai tikėtinas.

Labai tikėtina, jog su tokia situacija jau susitaikė ir patys „Huawei“, kurie Berlyne pristatė atnaujintus, metų pradžioje pristatytų, „P30“ modelius. Panašu, jog tai bus gamintojo siūloma alternatyva tiems, kurie laukė „Huawei Mate“ serijos pasirodymo mūsų parduotuvių lentynose.

Šiuo metu išlieka iš esmės tik du klausimai: kodėl kompanija rengia pristatymą Europoje, jeigu jis nebus prieinamas šiame regione ir kada „Huawei“ ras sprendimą tam, jog pradėti prekybą ne tik mūsų šalyje, tačiau ir kitose Europos valstybėse?

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!