Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/69671/android-10-turi-ir-keleta-labai-svarbiu-saugumo-priemoniu-kurios-apsaugos-jusu-telefona/spausdinti/

„Android 10“ turi ir keletą labai svarbių saugumo priemonių, kurios apsaugos Jūsų telefoną

Publikuota: 2019-09-11 20:47
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kartu su „Android 10“ išleidimu pasirodys keletas naujų funkcijų. Kai kurios iš jų yra ypač pravarčios, pavyzdžiui funkcija pranešanti apie drėgmę ar dulkes esančias USB jungtyje. Negana to, sistema automatiškai deaktyvuos minėtąją jungtį.

„Android 10“ turi ir keletą labai svarbių saugumo priemonių, kurios apsaugos Jūsų telefoną

„Android 10“ automatiškai atjungs ir bet kokius įrenginius prijungtus USB jungtimi ir atnaujins jungtį tik tada, kai USB lizdas bus visiškai sausas ir švarus. Nors „Samsung“ bei „LG“ telefonai jau seniau pristatė tokį funkcionalumą, dauguma atsiliepimų buvo neigiami. Naudotojai skundėsi, jog „LG G6“, „LG V30“ bei „Galaxy S7“ telefonai be pagrindo rodo pranešimus apie drėgmę USB lizde.

Dar vienas atnaujinimas pasirodysiantis kartu su „Android 10“ – priminimas atjungti įrenginį kai šis perkaista. Kuomet USB-C jungtis pasieks tam tikrą temperatūrą, „Android 10“ parodys pranešimus „Atjunkite įkroviklį“ bei „Atsargiai, laidas gali būti karštas“. Kritinė temperatūra bus 60 laipsnių, o 65 laipsniai reikš avarinį temperatūros lygį. Tokios saugos priemonės leis išvengti įrenginio perkaitimo ar trumpų sujungimų. Priešingai nei pranešimai apie užterštą USB lizdą, pranešimai apie aukštą temperatūrą yra pasirenkama opcija – pasirinkimas paliktas telefonų gamintojams.

„Android 10“ operacinė sistema jau prieinama visuose „Pixel“ telefonuose, taip pat „Essential phone“, „OnePlus 7“ ir „OnePlus 7 Pro“ bei „Redmi K20 Pro“. Įdomu ir tai, jog „Google“ viešai skelbia naujosios operacinės sistemos kodą. Būtent čia akylūs vartotojai ir aptiko informaciją apie naujas funkcijas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!