Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/69639/naujasis-ses-tiesiogines-transliacijos-sprendimas-leidzia-sinchronizuoti-palydovo-ir-ott-interneto-signala/spausdinti/

Naujasis „SES“ tiesioginės transliacijos sprendimas leidžia sinchronizuoti palydovo ir OTT interneto signalą

Publikuota: 2019-09-10 13:07
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Naujausias orbitinių palydovų operatoriaus „SES“ sprendimas „Palydovas ir OTT sinchronizacija“ transliuotojams ir turinio nuosavybės savininkams suteikia galimybę užtikrinti žiūrovams iš esmės pagerintą ir nuoseklesnę tiesioginių transliacijų žiūrėjimo bet kokiame ekrane ar net keliuose ekranuose patirtį pašalinant signalo perdavimo delsą, vadinamąjį silpnąjį tiesioginės transliacijos tašką, naudojant IP perdavimą. Sinchronizuota „over-the-top“ (OTT) ir palydovo transliacija užtikrina IP signalo perdavimą į OTT platformą taip pat greitai, kaip ir palydovas.

Naujasis „SES“ tiesioginės transliacijos sprendimas leidžia sinchronizuoti palydovo ir OTT interneto signalą

Kelias sekundes vėluojantis signalas stebint transliaciją gali sugadinti viso renginio žiūrėjimo patirtį, tačiau šį trūkumą pašalinti buvo didelis iššūkis. Unikalus „SES“ sprendimas pagauna signalą kelyje į palydovą ir paskleidžia jį per IP kartu su palydovu. Naudojant vadinamąjį mažos delsos kodavimą ir suderinus su IP srautu, sprendimas gali perduoti turinį į OTT platformą esant sinchronizacijai su palydovo signalu. Šis techninis metodas pašalina sekundžių vėlavimą tarp tradicinės televizijos transliacijos ir kitų mažos delsos OTT sprendimų ar įprastos transliacijos.

„Šiais laikais transliuotojai siekia apsaugoti ir vystyti savo verslą suteikdami geriausią galimą tiesioginės transliacijos patirtį, ypač aukščiausio lygio sporto renginių metu. Galima tik įsivaizduoti žiūrovo nusivylimą ir kartėlį, kai sporto aistruolis stebi svarbias rungtynes OTT platformoje ir girdi, kaip žmonės gatvės bare pradeda džiūgauti dėl įmušto įvarčio, jam dar jo nepamačius“, – pabrėžia „SES Video“ generalinis direktorius Ferdinandas Kaiseras (Ferdinand Kayser).

„SES“, pirmaujantis pasaulyje palydovų operatorius, užtikrina palydovo signalo perdavimą daugiau nei 355 milijonams TV namų ūkių arba 1 milijardui žmonių, ir per palydovą skleidžia daugiau nei 8 200 kanalus. „SES“ neseniai baigtas antrinės vaizdo paslaugų įmonės „MX1“ jungimas su „SES Video“ verslo padaliniu reiškia, kad dabar „SES“ valdo daugiau nei 525 kanalus ir vykdo daugiau kaip 8 400 valandų tiesioginę vaizdo transliaciją, tarp jų daugiau nei 620 valandų aukščiausio lygio sporto renginių ir tiesiogiai transliuojamų renginių kiekvieną dieną.

Naujausias „SES“ sprendimas bus pristatytas IBC2019 parodoje Amsterdame rugsėjo 13 dieną.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!