Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/69625/naujausiuose-huawei-telefonuose-vartotojai-gales-patys-isidiegti-google-programeles-kaip/spausdinti/

Naujausiuose „Huawei“ telefonuose vartotojai galės patys įsidiegti „Google“ programėles? Kaip?

Publikuota: 2019-09-10 09:35
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: LRT.lt

„Huawei Mate 30“ serijos telefonai bus pirmieji, kurie nukentės dėl besitęsiančio „Huawei“ ir JAV prekybos karo. Šių telefonų naudotojai galės naudoti „Android“ operacinę sistemą, tačiau turės atsisakyti „Play Store“ ir „Gmail“.

Tiesa, vienas iš „Huawei“ vadovų, Richardas Yu, teigia, kad kompanija rado aplinkelį šiai problemai spręsti, rašoma „Android Authority“.

Naujausiuose „Huawei“ telefonuose vartotojai galės patys įsidiegti „Google“ programėles? Kaip?

Pasak vadovo, ieškoma būdų, kaip vartotojai „Mate 30“ telefonuose galėtų įdiegti „Google“ programėles „Google“ nedraugiškoje operacinėje sistemoje. Kaip tai veiktų?

Teigiama, kad įdiegimo procesas būtų gana paprastas, iššūkius palengvintų ir trečiųjų šalių kuriama programinė įranga.

Tai nebus pirmas kartas, kai gamintojas vartotojams pavedė įdiegti „Google“ paslaugas, užuot siūlydamas iš anksto įdiegtą palaikymą.

Kinijos prekės ženklas „Meizu“ anksčiau vartotojams leido įdiegti „Google“ paslaugas per iš anksto telefonuose įdiegtą programų parduotuvę. Todėl tai gali būti vienas iš būdų jei/kai „Mate 30“ serija pasieks Vakarus be „Google“ palaikymo.

Tiesa, toks sprendimas gali sukelti naujų saugumo problemų, nes vartotojams gali tekti keisti telefonų nustatymus, leisti duomenis pasiekti trečiosioms šalims, o „Huawei“ ir jos partneriams reikės tinkamai ir išsamiai paaiškinti visus „Google“ programų diegimo „Mate 30“ veiksmus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!