Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/69622/es-palydovines-navigacijos-sistema-galileo-jau-naudojasi-1-mlrd-ismaniuju-telefonu-turetoju/spausdinti/

ES palydovinės navigacijos sistema GALILEO jau naudojasi 1 mlrd. išmaniųjų telefonų turėtojų

Publikuota: 2019-09-09 14:55
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šiuo metu 95 proc. įmonių, gaminančių išmaniųjų telefonų lustus palydoviniam padėties nustatymui, gamina su sistema GALILEO suderinamus lustus. 1 mlrd. naudotojų slenkstis nustatytas pagal visame pasaulyje parduotų išmaniųjų telefonų, naudojančių sistemą GALILEO, skaičių. Faktinis sistemos GALILEO naudotojų skaičius yra didesnis.

ES palydovinės navigacijos sistema GALILEO jau naudojasi 1 mlrd. išmaniųjų telefonų turėtojų

Europoje visuose rinkai tiekti skirtų ir patvirtintų naujų modelių automobiliuose įdiegta sistema „eCall“, kuri naudoja sistemą GALILEO automobilio padėčiai pagalbos tarnyboms perduoti. Siekiant užtikrinti vairavimo trukmės taisyklių laikymąsi ir pagerinti kelių eismo saugumą, nuo šių metų GALILEO diegiama į sunkvežimių skaitmeninius tachografus (greičio ir nuotolio registravimo įtaisus).

Sistema GALILEO taip pat teikia ypač reikšmingą paieškos ir gelbėjimo paslaugą, kuria naudojantis laikas, per kurį aptinkamas avarinį švyturį turintis žmogus jūroje, kalnuose ar dykumoje, sutrumpėja iki mažiau nei 10 minučių. Atsiradus GALILEO vietos nustatymo tikslumas padidėjo nuo 10 km iki mažiau kaip 2 km. Ateityje sistema leis nusiųsti patvirtinimą nelaimės ištiktam asmeniui, kad gelbėtojai jau pakeliui.

GALILEO valstybinėms institucijoms padeda užtikrinti saugumą. Valstybinių institucijų naudotojams teikiama patikima visiškai šifruota paslauga nacionalinių ekstremalių ar krizinių situacijų, pavyzdžiui, teroristinių išpuolių, atvejais, siekiant užtikrinti paslaugų tęstinumą.

GALILEO yra Europos pasaulinės palydovinės navigacijos sistema. Tai civilinių tarnybų kontroliuojama civilinė sistema, teikianti tikslią padėties ir laiko nustatymo informaciją. GALILEO tikslas – užtikrinti Europos nepriklausomomą nuo kitų palydovinės navigacijos sistemų ir jos strateginį savarankiškumą palydovinės navigacijos srityje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!