Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/69502/nusivylimas-sony-gerbejams-xperia-1-modelio-kameros-neprilygsta-2019-metu-flagmanams/spausdinti/

Nusivylimas „Sony“ gerbėjams – „Xperia 1“ modelio kameros neprilygsta 2019 metų flagmanams

Publikuota: 2019-09-01 15:10
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kompanija „Sony“ šiemet pristatė įspūdingu ekranu pasižymintį „Sony Xperia 1“ išmanųjį telefoną, kuris sulaukė labai didelio susidomėjimo. Ir nors „Sony“ yra gerai žinoma dėl savo kuriamų kamerų ar jų jutiklių, o geriausi telefonai naudoja būtent jų sprendimus, tačiau pačio gamintojo telefonai nepasižymi niekuo kas galėtų mus nustebinti. Ir tai dar kartą patvirtino „DxOMark“ kamerų specialistai.

Nusivylimas „Sony“ gerbėjams – „Xperia 1“ modelio kameros neprilygsta 2019 metų flagmanams

Kaip tikriausiai žinote, „DxOMark“ vertina išmaniųjų telefonų kamerų galimybes bei suteikia joms tam tikrus įvertinimus. Specialistų komanda visai neseniai išbandė ir „Xperia 1“ modelį, tačiau rezultatai – nuviliantys. Triguba išmaniojo telefono kamera nugarėlėje surinko tik 91 tašką ir rikiuojasi šalia tokių telefonų kaip „Pocophone F1“ ar prieš keletą metų išleistas „iPhone 8“.

Triguba „Sony Xperia 1“ kamera turi visus pagrindinius komponentus, tačiau tai kaip tai veikia šiame telefone – jau kitas klausimas. „DxOMark“ pažymėjo, jog įrenginys pasižymi greitu ir tinkamu automatiniu fokusavimu, kuris puikiai veikia ir tamsoje. Tačiau taip pat pažymima, jog nuotraukų kampai yra pernelyg blankūs, automatinis HDR veikia ne visada, o blykstė taip pat yra gerokai silpnesnė nei konkurentų.

„Sony Xperia 1“ turi problemų ir su dvigubu priartinimu, kuris niekaip neįsiterpia tarp kitų 2019 metų telefonų. Kai kurie gamintojai gali pasiūlyti ir gerokai aukštesnio lygio priartinimą, o „Xperia 1“ telefone detalumas mažėja net ir turint tik 2x artinimą.

„DxOMark“ komanda išbandė ne tik pagrindinę telefono kamerą, tačiau ir tai kas įmontuota priekinėje dalyje. Rezultatai – ir vėl nuviliantys. „Sony Xperia 1“ surinko tik 78 taškus ir aplenkė tik tokius telefonus kaip „Samsung Galaxy S8“ ar „Huawei Mate 20 Pro“, kuris niekada nepasižymėjo gera asmenukių kamera.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!