Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/69501/telefonu-pardavimai-ir-toliau-krinta-pirmauja-samsung-o-huawei-vis-dar-antri/spausdinti/

Telefonų pardavimai ir toliau krinta – pirmauja „Samsung“, o „Huawei“ vis dar antri

Publikuota: 2019-08-31 15:06
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Išmaniųjų telefonų pardavimai tampa labai populiaria tema. Niekam jau ne paslaptis, jog jie nuolat mažėja ir analogiška situacija užfiksuota balandžio – birželio mėnesiais. Kaip skelbia „Gartner Research“ šiuo laikotarpiu buvo parduota 368 mln. išmaniųjų telefonų, o tai yra 1,7 proc. mažiau nei analogišku laikotarpiu nei pernai.

Kaip galima matyti iš žemiau esančios lentelės, pirmoje pozicijoje ir toliau išlieka Pietų Korėjos milžinė „Samsung“, kuri per minėtą laikotarpį pardavė daugiau nei 75 mln. išmaniųjų telefonų ir šiuo metu užima 20,4 proc. Įdomu ir tai, jog tai yra pirmasis ketvirtis, per pastaruosius 6, kuomet kompanija užfiksavo augimą. Tikėtina, kad labiausiai prie to prisidėjo sėkmingas „Galaxy A“ serijos išplėtimas bei didelis susidomėjimas.

Telefonų pardavimai ir toliau krinta – pirmauja „Samsung“, o „Huawei“ vis dar antri

Antroje pozicijoje, kaip jau tapo įprasta, matome Kinijos milžinę „Huawei“, kuri pardavė kiek daugiau nei 58 mln. išmaniųjų telefonų. Tiesa, reikėtų atkreipti dėmesį, jog ši statistika yra iš periodo, kuris buvo prieš JAV pritaikant sankcijas. Remiantis šia informacija, kinai užima 15,8 proc. rinkos ir užfiksavo 2,5 proc. augimą, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai.

Trečioje pozicijoje vis dar yra JAV korporacija „Apple“, kuri ir toliau išgyvenu ne pačius geriausius laikus. Praėjusiais metais „iPhone“ telefonai užėmė 11,9 proc. rinkos, o dabar šis skaičius sumažėjo iki 10,5 proc. Tuo gali pasinaudoti kita Kinijos kompanija ir tai būtų „Xiaomi“, kuri užfiksavo nedidelį augimą ir per balandžio – birželio mėnesius pardavė 33 mln. įrenginių.

Kaip jau minėjome, šiuo laikotarpiu buvo parduota 368 mln. išmaniųjų telefonų ir įdomu tai, jog net 101 mln. vienetų buvo parduota būtent Kinijos gamintojų. Tai taip pat rodo nedidelį kinų kompanijų atsigavimą, nes jų parduotų telefonų skaičius išaugo 0,5 proc., lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!