Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/69449/bite-du-kartus-padidino-savo-tarptautinio-tinklo-pralaiduma/spausdinti/

„Bitė“ du kartus padidino savo tarptautinio tinklo pralaidumą

Publikuota: 2019-08-27 15:21
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Išmaniuosius sprendimus kurianti bendrovė „Bitė Lietuva“, stiprindama savo tarptautinių jungčių tinklą, jo pralaidumą padidino dvigubai – nuo 170 iki 340 Gb/s – ir net penkis kartus praplėtė jungtį su Stokholmu. Šiame mieste „Bitės“ tinklas jungiasi tiesiogiai su vienu didžiausių pasaulio interneto tiekėjų „CenturyLink“. Tai leidžia bendrovės klientams greičiau pasiekti turinį kitų šalių tarnybinėse stotyse, o „Bitei“ suteikia neribotas plėtros galimybes.

„Jau šiandien matome, kad tinkle daugiausiai srauto naudoja vaizdo įrašų peržiūros – per paskutinius metus jų sunaudojamas srautas išaugo 43 proc. Ateityje tokio turinio vartosime tik dar daugiau, todėl priėmėme sprendimą didinti jungčių pralaidumą ir padidėjusiam srautui ruošiamės jau dabar. Atnaujintos jungtys padės užtikrinti patikimą ir stabilų veikimą net esant itin didelėms tinklo apkrovoms. Padidintas jungties su Stokholmu pralaidumas leis vartotojams greičiau gauti užsienio serveriuose esančią informaciją“, – sako Gintas Butėnas, „Bitė Lietuvos“ technologijų vadovas.

Keičiasi ir technologinis jungties modelis. Anksčiau duomenys būdavo perduodami 10 Gb/s jungtiniais kanalais, o dabar šis skaičius pakilo net 10 kartų – iki 100 Gb/s. Tokio tipo susijungimai pasižymi mažesniu signalo vėlinimu ir didesne duomenų perdavimo sparta. Tokiu būdu duomenys yra siunčiami tarsi vienu plačiu greitkeliu su mažiausiais galimais trikdžiais, o tai užtikrina nepriekaištingą vaizdo įrašų perdavimo kokybę bet kokia vaizdo raiška.

„Bitė“ turi tiesiogines linijas ne tik su „CenturyLink“, bet ir su turinio tiekėjais „Google“, „Facebook“, elektroninės prekybos milžinu „Amazon“ kituose svarbiausiuose Europos interneto mazguose. Šiuo metu „Bitės“ tinklas iš Lietuvos tiesiogiai sujungtas su mazgais ne tik Stokholme, bet ir Amsterdame, Frankfurte, Sankt Peterburge, Kijeve ir Varšuvoje. „Bitė“ tiesioginiu papildomu 80 Gb/s kanalu yra sujungusi ir savo tinklus Lietuvoje ir Latvijoje.

Šiais „Bitės“ kanalais į užsienį naudojasi bendrovės namų ar verslo interneto klientai. Tarp pastarųjų – ir kiti šalies interneto tiekėjai, kurie savo klientų užklausas į kitų šalių tarnybines stotis nukreipia per „Bitės“ tinklą.

„Bitės“ tinkle taip pat veikia „Facebook“, „Google“ ir „Akamai“ laikinosios duomenų saugyklos. Jos leidžia greičiau gauti socialinio tinklo „Facebook“ informaciją, vaizdo turinį platformoje „YouTube“, greičiau apdoroti „Google“ užklausas. Taip pat „Bitės“ klientai gali sparčiau parsisiųsti programinės įrangos atnaujinimus į savo kompiuterius ar išmaniuosius įrenginius.

Į tinklo plėtrą ir kitas technologijas „Bitė“ šiemet planuoja investuoti maždaug 15 mln. eurų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!