Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/69247/samsung-atstovas-paaiskino-kodel-galaxy-note-10-neturi-3-5-mm-ausiniu-lizdo/spausdinti/

„Samsung“ atstovas paaiškino, kodėl „Galaxy Note 10“ neturi 3,5 mm ausinių lizdo

Publikuota: 2019-08-09 14:23
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Sugedo.lt
Inf. šaltinis: Sugedo.lt

Pagaliau buvo pristatyti „Galaxy Note 10“ ir „Galaxy Note 10 Plus“. Priešingai nei ankstesnių kartų prietaisai, naujausia serija atsisveikino su ausinių lizdu.

Tai galėjo šokiruoti kai kuriuos „Samsung“ gerbėjus, kadangi Pietų Korėjos gigantai anksčiau šaipėsi iš „Apple“ dėl lizdo pašalinimo, o dabar patys pasuko tuo pačiu keliu. Kompanijos teigimu jie turėjo priimti šį sprendimą, kad galėtų sutalpinti kitus komponentus.

„Samsung“ atstovas paaiškino, kodėl „Galaxy Note 10“ neturi 3,5 mm ausinių lizdo

Naujieji „Galaxy Note 10“ ir „Galaxy Note 10 Plus“ telefonai naudoja tik USB-C lizdus. Kartu su telefonu yra parduodamos ir USB-C ausinės. Vis dėlto tiems, kurie nori naudoti savo senas laidines ausines, reikės įsigyti adapterį, tinkantį USB-C lizdui. Pasak „Samsung“ atstovo, kompanija atsisakė 3,5 mm lizdo, nes telefone reikėjo daugiau vietos didesnei baterijai ir dėl geresnio „haptic“ atsako veikimo.

„Note 10“ yra didelis telefonas ir atrodytų, kad kompanija galėtų įmontuoti mažą lizdą, jei to norėtų, ypač dėl to, nes kompanija liko ištikima lizdui, kol tokie gamintojai kaip „Google“, „OnePlus“ ar „Xiaomi“ atsisakė jį naudoti, norėdami telefonui suteikti belaidžio krovimo funkciją ar geresnį atsparumą vandeniui.

Nors kelios kompanijos ir vėl pradėjo naudoti ausinių lizdą, neatrodo, kad tą patį darys ir „Samsung“. Žvelgiant iš gerosios pusės, USB-C ir „Bluetooth“ ausinių kokybė ženkliai pagerėjo per pastaruosius metus, taigi, vartotojams, galbūt, nereikėtų peikti šio sprendimo. Kita vertus, vartotojai negalės naudotis ausinėmis, kol telefonas yra kraunamas, bet, laimei, tai yra viena iš priežasčių, kodėl abu modeliai palaiko „Qi“ belaidžio krovimo funkciją.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!