Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/69192/siemet-ir-toliau-mazes-ismaniuju-telefonu-pardavimai-taciau-kitamet-numatomas-nemazas-augimas/spausdinti/

Šiemet ir toliau mažės išmaniųjų telefonų pardavimai, tačiau kitąmet numatomas nemažas augimas

Publikuota: 2019-08-06 12:54
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

2019 metai jau peržengė į antrąją pusę ir po truputį pradeda aiškėti šių metų tendencijos. Tyrimų kompanija „Gartner Research“ visai neseniai paskelbė naują išmaniųjų telefonų pardavimų statistiką, kuri atskleidžia, jog telefonų pardavimai iki metų pabaigos pasieks 2,5 proc. kritimą. Prognozuojama, kad šiemet bus parduota 1,52 mlrd. išmaniųjų telefonų, kai praėjusiais metais šis skaičius siekė 1,55 mlrd.

Kaip atskleidžia tyrimo metu surinkta informacija, didžiausias kritimas numatomas Japonijoje, kur jis sieks net 6,5 proc. Antra šiame sąraše – Vakarų Europa su 5,3 ir Šiaurės Amerika su 4,4 proc. nuopuoliu. Tačiau ne visuose regionuose numatomas pardavimų susitraukimas ir, pavyzdžiui, į pietus nuo Sacharos esančioje Afrikos dalyje numatomas 1,5 proc. augimas. 1,2 proc. augimas prognozuojamas ir Eurazijoje.

Šiemet ir toliau mažės išmaniųjų telefonų pardavimai, tačiau kitąmet numatomas nemažas augimas

Analitikų teigimu, tokie pardavimų susitraukimai susidarė dėl to, jog vartotojai pastaruoju metu vis rečiau atnaujina savo išmaniuosius telefonus ir yra linkę juos įsigyti gerokai ilgesniam laikotarpiui nei anksčiau. Ir nors į rinką jau žengia ir 5G ryšio technologija, tačiau susidomėjimas ja nėra labai didelis, ir tikėtina, jog tai nepagerins situacijos iki pat šių metų pabaigos.

Įdomu ir tai, jog didelių pokyčių šiemet nenumatoma, tačiau tikėtina, kad jie bus pastebimi jau kitais, 2020 metais. Kaip galima matyti iš lentelėje esančios informacijos, „Gartner“ numato pardavimų augimą jau kitais metais, kuris turėtų pasiekti 2,83 proc., lyginant su 2019 metų statistika. Tam didžiausią įtaką jau turės 5G technologija, kuri bus vis lengviau prieinama.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!