Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/69156/2021-metais-apple-pristatys-savo-kurta-5g-modema-telefonams/spausdinti/

2021 metais „Apple“ pristatys savo kurtą 5G modemą telefonams

Publikuota: 2019-08-02 11:33
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Keletą savaičių sklandę gandai pasitvirtino – už 1 milijardą JAV dolerių kompanija „Apple“ įsigijo „Intel“ modemų padalinį. Į paketą įeina daugiau nei 17 tūkstančių patentų ir 2200 darbuotojų.

2021 metais „Apple“ pristatys savo kurtą 5G modemą telefonams

Pastaraisiais metais „Intel“ buvo vienintelis modemų tiekėjas visiems „iPhone“ išmaniesiems, tačiau neatrodo, jog gamintojas būtų gerai pasiruošęs naujosios 5G technologijos atėjimui. Būtent dėl to sklandė gandai, jog „iPhone“ su 5G technologija nepasirodys iki pat 2025 metų. Tad tokiu ėjimu „Apple“ nusprendė paimti reikalus į savo rankas ir gaminti modernius modemus leisiančius neatsilikti nuo technologijų tendencijų.

Pasak pranešimų, 2020-aisiais pasirodysiantys „iPhone“ 5G modeliai naudos „Qualcomm“ modemus, tačiau jau 2021-aisiais išvysime telefonus su modemais pagamintais pačių „Apple“ neseniai įsigytame Intel“ padalinyje.

„Apple“ ir „Qualcomm“ sudarė sutartį truksiančią dar 6 metus, todėl tikėtina, jog šio gamintojo čipai „iPhone“ telefonuose bus montuojami dar ilgą laiką.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!