Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/69120/buves-nokia-inzinierius-kodel-zlugo-windows-phone/spausdinti/

Buvęs „Nokia“ inžinierius: kodėl žlugo „Windows Phone“

Publikuota: 2019-07-31 14:15
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Nuo senų senovės „Microsoft“ bandė savo jėgas mobiliosiose technologijose, tačiau beveik po 20 metų sudėjo ginklus. Paskutinis fiasko – „Windows Phone“ („Windows 10 Mobile“) operacinė sistema, kuri buvo trečioji pagal vartotojų kiekį pasaulyje ir atrodė ganėtinai perspektyviai. Neseniai buvęs „Nokia“ inžinierius apibendrino keturias priežastis, kodėl „Windows Phone“ žlugo.

Buvęs „Nokia“ inžinierius: kodėl žlugo „Windows Phone“

„Microsoft“ nepakankamai įvertino „Google“ operacinę sistemą „Android“. Tuo metu „Apple“ „iOS“ sistema jau buvo užsitarnavusi pasitikėjimą ir vis labiau plito, o „Android“ žengė pirmuosius savo žingsnius . Tikroji „Android“ vertė slypi „Google“ paslaugose, tokiose kaip „YouTube“, žemėlapiai, „Gmail“ ir kt. Net ir neturint šių „Google“ paslaugų, „Windows“ sistema vis dar turėjo daug šansų, tačiau neįvertino, jog „Android“ plėtra bus tokia žaibiškai didelė. Vartotojai priprato prie „Google“ paslaugų, kurias „Microsoft“ įdiegė tik po tam tikro laiko, bet tam buvo jau per vėlu.

Prasta „Windows 8“ sistema užtraukė šešėlį ir „Windows Phone“. Rinka labai blogai pasitiko naują „Windows 8“ operacinę sistemą. Dėl pasiskolintų “Metro UI” langelių dizaino dauguma žmonių „Windows Phone 8“ tapatino su „Windows 8“, nors abi šios sistemos turėjo nepriklausomas vystymo komandas.

Pašlijusi „Microsoft“ reputacija. Kompanija nesilaikė duotų žodžių, o tai privedė prie žmonių pasitikėjimo praradimo, kurie labai greitai pasirinko „Android“ ar „iOS“ platformas. Taip pat žmonės ganėtinai kritiškai žvelgė į beveik monopoliją turinčią „Microsoft“.

Patenkinti ir lojalūs „Android“ bei „iOS“. Iki 2014 m. „iOS“ ir „Android“ jau susirinko didžiulį skaičių laimingų vartotojų, o teigiamos emocijos ir pozityvūs gandai sklinda šviesos greičiu. Net jei „Microsoft“ mobiliojoje sistemoje ir atsirastų pakankamas skaičius naudingų programų, „Windows Phone“ ekosistema nesistengė pateikti įtikinamos priežasties vartotojams pereiti į savo stovyklą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!