Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/69099/huawei-siekia-sumazinti-savo-priklausomybe-nuo-qualcomm-ir-mediatek/spausdinti/

„Huawei“ siekia sumažinti savo priklausomybę nuo „Qualcomm“ ir „Mediatek“

Publikuota: 2019-07-29 19:41
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kinijos milžinė „Huawei“ savo galingiausiems išmaniesiems telefonams jau kuris laikas naudoja „Kirin“ procesorius. Tačiau žemesnės klasės įrenginiai vis dar veikia su „Qualcomm“ ar „Mediatek“ lustais ir panašu, jog kompanijos vadovai nori tai pakeisti. Neseniai pasirodė pranešimų, kad „Huawei“ ieško būdų kaip galėtų sumažinti savo priklausomybę nuo pastarųjų dviejų gamintojų.

„Huawei“ siekia sumažinti savo priklausomybę nuo „Qualcomm“ ir „Mediatek“

Pranešama, kad antroje 2019 metų pusėje „Huawei“ tikisi, jog bent 60 proc. iš visų jų išmaniųjų telefonų naudos „Hi-Silicon“ sukurtus „Kirin“ lustus. Pavyzdžiui, praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu 40 proc. Kinijos milžinės įrenginių veikė su dukterinės įmonės kurtais lustais, o šių metų pirmoje pusėje tokių telefonų buvo jau 45 proc.

Antroje 2019 metų pusėje „Huawei“ tikisi parduoti daugiau nei 150 mln. išmaniųjų telefonų, kurie veiktų būtent su „Kirin“ lustais. Toks skaičius gaunamas atsižvelgiant į gamintojo planus parduoti maždaug 270 mln. įrenginių per visus šiuos, 2019, metus. Žinoma, tai neturės jokios įtakos aukščiausios klasės „Huawei“ telefonams, nes pastarieji jau eilę metų veikia būtent su „Hi-Silicon“ kurtais čipais. Kaip jau minėjome, tai labiausiai palies vidutinės ir biudžetinės klasės išmaniuosius.

Kinijos kompanija visai neseniai išleido vidutinės klasės „Kirin 810“ procesorių, kuris neabejotinai yra šios „Huawei“ strategijos dalis ir netolimoje ateityje atliks didelį vaidmenį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!