Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/68972/huawei-patentuoja-menuli/spausdinti/

„Huawei“ patentuoja „mėnulį“

Publikuota: 2019-07-19 13:42
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Po oficialaus „Huawei P30 Pro“ išleidimo, mėnulio fotografavimo režimas tapo nauja išmaniųjų telefonų fotografavimo tendencija. Pirmą kartą mėnulio fiksavimą „Huawei“ telefonu pristatė verslo klientų padalinio generalinis direktorius Yu Chengdong ir tik dabar valstybinė intelektinės nuosavybės tarnyba paviešino su tuo susijusį „Huawei“ patentą. Patentas pateikiamas pavadinimu „metodas ir elektroninis įrenginys mėnulio fotografavimui“. Paraiškos numeris 201910134047.X, o patento paraiškos pateikimo data yra 2019 m. vasario 22 d.

Patento puslapyje matyti, kad „Huawei“ siūlo sprendimą dėl mėnulio fotografavimo elektronine įranga. Šis metodas automatiškai atpažįsta mėnulį ekrane ir persijungia į mėnulio fotografavimo režimą. Atpažinęs mėnulį, jis automatiškai sutelkia dėmesį į jį tol, kol atvaizduoja aiškų mėnulio vaizdo kontūrą.

„Huawei“ patentuoja „mėnulį“

Pasak „Huawei P30 Pro“ naudotojų fotografavimo patirties, jis užfiksuoja kelis mėnulio kadrus ir sujungia juos į vieną vaizdą taip išryškindamas jo kontūrus. Nepriklausomai vienas nuo kito vaizdams pritaikomi skirtingi ekspozicijos parametrai, tad galutinis vaizdas būna su ryškiu fonu, kuriame spindi aiškus ir gražus mėnulis. „Huawei“ teigimu, šis metodas gali užfiksuoti šviesų ir skaidrų mėnulį įprastu fotografavimo režimu, o eiliniai vartotojai, kurie neturi profesionalios įrangos ir įgūdžių, gali išplėsti savo fotografavimo nuotykių ribas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!