Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/68955/aiskeja-kaip-europoje-vadinsis-nauja-huawei-operacine-sistema/spausdinti/

Aiškėja kaip Europoje vadinsis nauja „Huawei“ operacinė sistema

Publikuota: 2019-07-18 11:51
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Vis dar nėra aišku, kaip susiklostys „Huawei“ ateitis – sprendžiamas klausimas ar telefonuose bus galimybė naudoti Android“ ir Windows“ operacines sistemas. Kompanija tikrai neleidžia laiko veltui ir ruošiasi blogiausiam galimam scenarijui, t.y. kuria savo nuosavą operacinę sistemą.

Aiškėja kaip Europoje vadinsis nauja „Huawei“ operacinė sistema

Antras pagal dydį mobiliųjų telefonų gamintojas pasaulyje pateikė pareiškimą registruoti prekės ženklą Europos sąjungoje. Nauja operacinė sistema skirta mobiliesiems telefonams ir kompiuteriams turėtų vadintis „Harmony“. Prašymas pateiktas liepos 12 dieną, šiuo metu yra svarstomas.

Iš paraiškos teksto galima suprasti, jog „Huawei“ ketina sukurti operacinę sistemą tinkančią įvairioms platformoms – tiek kompiuteriams, tiek ir išmaniesiems telefonams. Prekybos karų tarp JAV ir Kinijos įkarštyje atsidūrusi „Huawei“ savo operacinę sistemą kūrė jau seniau. Vėliau išaiškėjo, jog „HongMeng“ pavadinta operacinė sistema skirta specialiai išmaniųjų namų daiktams.

Nors kompanijos pastangos sukurti atsarginę operacinę sistemą vyksta yra didžiulės, tuo pat metu skelbiama, jog telekomunikacijų gigantas planuoja atleisti šimtus savo darbuotojų dirbančių Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Istorija byloja, jog alternatyvias operacines sistemas naudojantys telefonai didelio pasisekimo nesulaukia. Nei „Firefox OS“, nei „Samsung Tizen“ ar „Ubuntu Touch“ nesugebėjo įsitvirtinti rinkoje. „Huawei“ turės gerokai paplušėti, jog perrašytų šį istorijos puslapį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!