Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/68640/brangiu-isamaniuju-pardavimai-smunka-bet-vienas-gamintojas-vis-dar-laikosi-isikibes-savo-rinkos-dalies/spausdinti/

Brangių išamaniųjų pardavimai smunka, bet vienas gamintojas vis dar laikosi įsikibęs savo rinkos dalies

Publikuota: 2019-06-23 14:35
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Counterpoint“ praneša, jog per pirmuosius 3 šių metų mėnesius premium segmento išmaniųjų rinka susitraukė 8 % visame pasaulyje. Premium telefonais šiuo atveju vadinami įrenginiai, kurių kaina viršija 400 JAV dolerių.

„Apple“ pardavimai krenta po 20% metai iš metų. Viena priežasčių – žmonės savąjį „iPhone“ keičia tik kas 3 metus, vietoje anksčiau buvusių 2. Kita problema – sumažėję pardavimai Kinijoje. Kita vertus, „Apple“ vis dar išlaiko lyderės poziciją ir artimiausią konkurentą lenkia beveik dvigubai.

Nors Šiaurės Amerika išlieka didžiausia brangių išmaniųjų rinka (30 %), Kinija ją jau beveik pasivijo (26 %). Vis dėlto Kinijos rinka buvo labai vangi pirmąjį šių metų ketvirtį, kas lėmė bendrą viso pasaulio rinkos sumažėjimą.

„Huawei“ yra trečias pagal dydį žaidėjas premium telefonų rinkoje, atsidūręs šioje pozicijoje dėl savo sėkmės lydimų flagmanų su puikiomis kameromis. Kinijoje „Huawei“ netgi pralenkė „Apple“, bet kompanijos augimą greičiausiai sustabdys JAV sankcijos.

18 % visų „Huawei“ parduotų telefonų yra premium segmento, iš kurių gamintojas uždirba daugiausiai pelno. Visgi mažėjant pardavimams, „Huawei“ bus priversta mažinti reklamai skiriamas lėšas ir daugiau pinigų skirti tyrimams ir naujų technologijų kūrimui.

Brangių išamaniųjų pardavimai smunka, bet vienas gamintojas vis dar laikosi įsikibęs savo rinkos dalies

„Huawei“ ir „Apple“ problemos labiausiai pasitarnauja „Samsung“. Ketvirtadalis visų pirmąjį metų ketvirtį parduotų brangių išmaniųjų buvo „Samsung Galaxy.“ Daugelis specialistų „Samsung Galaxy S10“ serijos telefonus laiko labiau vertais savo kainos nei „iPhone“ šeimos įrenginius, kas, pasak analitikų, padėjo „Samsung“ išlaikyti didžiausią per 12 mėnesių rinkos dalį.

Įsiveržimas į Premium išmaniųjų rinką yra labai sudėtingas naujokams, kadangi čia itin vertinamas preikinio ženklo žinomumas. „OnePlus“ sėkmingai įsitaisė penktoje vietoje ne tik visame pasaulyje, bet ir Šiaurės Amerikoje. Pirmąjį šių metų ketvirtį „OnePlus 6T“ netgi tapo geriausiai parduodamu brangiu telefonu Indijoje.

Analitikai tiki, kad artėjantys naujų telefonų su 5G ryšio palaikymu pristatymai leis Premium įrenginių segmentui šiek tiek paaugti, kadangi prireiks mažiausiai metų, kol ši technologija pasieks pigesnius išmaniuosius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!