Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/68564/samsung-ir-vel-kalba-apie-6g-rysi-mes-turime-mesti-issuki-sau-patiems/spausdinti/

„Samsung“ ir vėl kalba apie 6G ryšį: „Mes turime mesti iššūkį sau patiems“

Publikuota: 2019-06-18 17:39
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Samsung“ jau padėjo pirmuosius žingsnius 6G ryšio technologijos kūrime. Kiek anksčiau, kompanijos atstovai oficialiai patvirtino, jog jau anksčiau suburta telekomunikacijų mokslinių tyrimų komanda plečiasi ir taps tyrimų centru. Šis tyrimų centras taps dalimi „Samsung Research“ kompanijos, kuri dirba su ateities technologijomis.

Visai neseniai apie tai patvirtino ir „Samsung Electronics“ vicepirmininkas Li Zaiyu, kuris patiko, jog kompanija ir toliau investuos į ateities verslus, įskaitant šeštos kartos mobiliojo ryšio (6G) technologijos kūrimą. Žinoma, be mobiliojo ryšio technologijos kūrimo, pastarasis kalbėjo ir apie „blockchain“ technologijas bei dirbtinį intelektą.

„Samsung“ ir vėl kalba apie 6G ryšį: „Mes turime mesti iššūkį sau patiems“

„Mes turime mesti iššūkį sau patiems – statyti naujus pamatus ir pralenkti praeities pasiekimus“, – kalbėjo L. Zaiyu.

Įdomu ir tai, jog būtent Pietų Korėjoje, kur ir yra įsikūrusi „Samsung“, jau yra pradėtas 5G ryšys. Ši šalis dar balandžio mėnesį tapo pirmąja valstybe pasaulyje, oficialiai pradėjusia naudoti šią naują technologiją. Verta paminėti ir tai, jog būtent „Samsung“ sukurtas išmanusis telefonas yra parduodamas daugumos vietinių operatorių.

Naujasis „Samsung Galaxy S10 5G“ daugumoje rinkų dar nėra oficialiai pardavinėjamas, tačiau Pietų Korėjoje šį išmanųjį telefoną siūlo dauguma mobiliojo ryšio operatorių. Žvalgytis į 6G ryšio kūrimo technologijas „Samsung“ skatina ir tai, jog gamintojų kovose dėl 5G kol kas pirmauja Kinija. Skelbiama, jog kinams priklauso ne mažiau kaip 30 proc. 5G patentų.

Įdomu ir tai, jog į 6G technologijos kūrimą žvalgosi ne tik Pietų Korėjos milžinė, tačiau ir Kinija, JAV, Europos Sąjunga bei daugelis kitų šalių. Kaip bebūtų, tačiau viskas dar yra itin ankstyvoje stadijoje ir šios technologijos dar tikrai teks laukti ne vienerius metus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!