Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/68545/telia-sianakt-vykdys-mobiliojo-tinklo-atsparumo-pratybas/spausdinti/

„Telia“ šiąnakt vykdys mobiliojo tinklo atsparumo pratybas

Publikuota: 2019-06-17 14:12
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Tikėkis geriausio, ruoškis blogiausiam – tokiu principu vadovaujasi „Telia“ tinklo tarnyba, kurios specialistai ruošiasi patikrinti bendrovės mobiliojo ryšio tinklo atsparumą. Naktį iš pirmadienio į antradienį jie atliks pratybas, kuriomis imituos avarinę situaciją dėl galimo elektros tiekimo nutrūkimo. Pratybų metu visos mobiliojo ryšio paslaugos veiks, galimas tik trumpalaikis kelių minučių sutrikimas Vilniaus ir Šiaulių regionuose. Pagalbos numeris 112 veiks bet kuriuo atveju.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.

„Kaip kariai taikos metu treniruojasi pratybų lauke, o ugniagesiai mokosi naujų taktikų, taip ir mūsų tinklo tarnybos specialistai nelaukia, kol įvyks incidentas, bet jam ruošiasi iš anksto. Juk jie yra atsakingi už didžiausio mobiliojo ryšio tinklo Lietuvoje stabilų ir patikimą veikimą. Todėl šiąnakt atliksime testą, kurio pagrindinis tikslas – patikrinti, ar nutraukus elektros tiekimą įsijungtų atnaujintos rezervinio tinklo maitinimo sistemos, ar tinkamai ir kokybiškai veiktų visos „Telia“ paslaugos. Tokio masto pratybas rengiame reguliariai, kas 3–5 metus ir joms labai atsakingai ruošiamės, nes savo klientams norime garantuoti, kad mūsų tinklas atlaikytų bet kokius iššūkius“, – sakė „Telia“ Technologijų vadovas Andrius Šemeškevičius.

Pasak jo, visus testavimo darbus planuojama atlikti mažiausios tinklo apkrovos metu, nuo pirmos iki penktos valandos ryto. Pratybų metu paslaugų veikimo nutraukimas neplanuojamas, apie 1 valandą nakties galimas tik trumpalaikis 5–10 minučių trukmės mobiliojo ryšio sutrikimas Vilniaus ir Šiaulių regionuose, kol į tinklą susijungs testavimo metu išbandomos bazinės stotys. Pagalbos tarnybos numeris 112 veiks bet kuriuo atveju.

„Telia“ klientams dėl šių pratybų nieko daryti nereikia. Bendrovė iš anksto atsiprašo už galimus trumpalaikius sutrikimus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!