Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/68522/xiaomi-keicia-miui-atnaujinimu-politika-suzinokite-kas-nuo-to-nukentes/spausdinti/

„Xiaomi“ keičia MIUI atnaujinimų politiką, sužinokite kas nuo to nukentės

Publikuota: 2019-06-14 14:37
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kiekvienas „Xiaomi“ kompanijos išmaniųjų telefonų turėtojas tikriausiai žino, jog jų vartotojo sąsaja MIUI sulaukia reguliarių atnaujinimų. Niekam ne paslaptis, jog dauguma įrenginių turi ir bandomąsias MIUI versijas, kurias plėtoti padeda patys vartotojai, tačiau panašu, jog situacija artimiausiu metu kiek pasikeis.

„Xiaomi“ keičia MIUI atnaujinimų politiką, sužinokite kas nuo to nukentės

Kompanijos atstovai paskelbė, kad nuo liepos 5 dienos beta MIUI vartotojo sąsajos bus prieinamos tik išmaniesiems telefonams, kurie nebus senesni nei vieneri metai. Visi gamintojai įrenginiai, kurie taps senesniais nei vieneri metai – automatiškai bus pašalinti iš bandomosios versijos testavimų ir sulauks tik stabiliosios versijos atnaujinimų. Pabrėžiama ir tai, jog tai neturės jokio efekto stabilių versijų plėtojimui ir kūrimui.

Tiesa, blogų naujienų sulauks biudžetinės klasės „Xiaomi“ ir „Redmi“ išmanieji telefonai. Kol kas nėra tiksliai aišku kurie įrenginiai tiksliai bus paveikti, tačiau dauguma jų nebeturės priėjimo prie bandomųjų MIUI versijų. Pagrindinė tokia gamintojo sprendimo priežastis – mažėjantis testuotojų gretos. Skelbiama, jog kai kurie pigiausi „Xiaomi“ telefonai nesulaukia tokio didelio dėmesio tarp bandomųjų versijų testuotojų, todėl būtent dėl to tenka priimti tokį sprendimą.

Panašią situaciją Kinijos kompanijos vadovai jau turėjo su „Android Pie“ operacinės sistemos versija, kuomet 2018 metais buvo atšaukti pigių telefonų atnaujinimai į šią versiją. Tiesa, tam įtakos gali turėti ir tai, jog „Xiaomi“ pastaruoju metu išleido nemažai žema kaina pasižyminčių vidutinės ar aukštos klasės įrenginių. Tikėtina, kad tai gali keisti kompanijos požiūrį į pigesnius telefonus tam, jog būtų daugiau galimybių tinkamai prižiūrėti brangesnius prietaisus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!