Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/68521/samsung-patentavo-suvyniojama-ismaniojo-telefono-ekrana/spausdinti/

„Samsung“ patentavo suvyniojamą išmaniojo telefono ekraną

Publikuota: 2019-06-14 21:09
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Nepaisant to, kad „Samsung“ vis dar neišleido savo futuristiško „Galaxy Fold“ telefono su perlenkiamu ekranu – dėl ekrano patvarumo problemų teko kol kas neribotam laikui nukelti išleidimo datą – įmonės inžinieriai nesiliauja svajoti apie naujas ekranų technologijas. Štai visai neseniai jie patentavo telefoną su suvyniojamu ekranu, rašo „The Verge“.

Bendrovės nuotr. / „Samsung“ telefono su išvyniojamu ekranu patentas

Patento paraiškoje pavaizduojamas telefonas, kuris iš pirmo žvilgsnio atrodo daugiau ar mažiau įprastai. Tačiau jame slepiasi ir suvyniojamas ekranas – jį ištiesus gaunamas įrenginys su iki šiol nematytu kraštinių ilgio santykiu.

Patente nupieštas telefonas šiek tiek primena „BlackBerry Priv“, tik jį ištempus atsidengia ne QWERTY klaviatūra, o itin ilgas ekranas.

Beje, tokia inovacija nėra neįmanoma. Visų pirma, kita Pietų Korėjos įmonė LG jau šiemet pradės prekiauti televizoriais su suvyniojamais ekranais. Antra, stiklo gamybos ekspertai „Corning“, sukūrę „Gorilla Glass“ įbrėžimams atsparų stiklą, skelbė, kad pasiekė pažangos kuriant lankstų stiklą išmaniųjų telefonų ekranams. Nors galima užtikrintai sakyti, kad apie realius produktus, aprašytus šiame patente, nereikėtų svajoti dar keletą metų.

Matyt, pagrindinis klausimas, kurį „Samsung“ turės spręsti kurdama tokius telefonus su išvyniojamu ekranu, ir vėl bus susijęs su įrenginio patvarumu: galima numatyti, kad ir šie telefonai bus itin jautrūs dulkėms, kaip „Galaxy Fold“.

Veikiausiai ir ateityje telefonai su sulankstomais ar suvyniojamais ekranais bei judančiomis mechaninėmis detalėmis bus vertinami skeptiškai, tačiau norisi išsaugoti viltį, kad „Samsung“ sugebės išspręsti savo problemas. Ir jei jiems pavyks – dar žingsniu priartėsime prie vaizdų, kuriuos iki šiol matėme tik futuristiškuose mokslinės fantastikos filmuose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!