Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/68515/facebook-isleidzia-nauja-programele-mokancia-pinigus-uz-jusu-duomenis/spausdinti/

„Facebook“ išleidžia naują programėlę, mokančią pinigus už jūsų duomenis

Publikuota: 2019-06-14 09:11
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: 15min.lt

Socialinių tinklų milžinė „Facebook“ išleidžia naują programėlę „Study“, kuri leis žmonėms dalytis informacija apie naudojamas kitas programėles mainais į piniginį užmokestį, praneša portalas „Deutsche Welle“. Pasak kompanijos, šie duomenys bus naudojami tik jos pačios ir informacija nebus perduodama trečiosioms šalims.

„Facebook“ išleidžia naują programėlę, mokančią pinigus už jūsų duomenis

„Study“ programėlės tikslas yra surinkti informaciją apie mūsų telefone naudojamas programėles, pavyzdžiui, kaip ilgai mes jomis naudojamės ir kokias veiklas jose darome. „Facebook“ tvirtina, kad ši programėlė tikrai nerinks asmeninės informacijos kaip slaptažodžiai, kiti vartotojų prisijungimo duomenys ir nuotraukos, vaizdo failai ar susirašinėjimai su kitais žmonėmis.

Visi susidomėję tokiu pasiūlymu, prieš gaudami galimybę parsisiųsti programėlę, turės užsiregistruoti – tuo metu jie bus supažindinti, kokia konkrečiai informacija jie turės dalytis. Dalyvaujantys projekte gaus piniginį atlygį, nors „Facebook“ neatskleidė konkrečių sumų.

„Mes supratome, kad žmonių, užsiregistravusių dalyvauti rinkos tyrimuose, lūkesčiai pasikeitė, todėl mes būtent šiam tikslui ir sukūrėme šią programėlę. Mes siūlome skaidrumą, atlygį visiems dalyvavusiems ir žmonių informacijos saugumą“, – teigė „Facebook“ produkcijos vadovas Sagee Ben-Zedeffas.

Tokia vartotojų veiklą sekanti programėlė nėra pirmoji „Facebook“ – ji jau prieš tai buvo išleidusi 2 aplikacijas, tačiau pastarosios sulaukė kritikos dėl privatumo pažeidimų, todėl buvo uždarytos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!