Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/68463/tamsusis-rezimas-telefone-ar-tai-gali-itin-zenklai-prailginti-baterijos-tarnavimo-laika/spausdinti/

Tamsusis režimas telefone – ar tai gali itin ženklai prailginti baterijos tarnavimo laiką?

Publikuota: 2019-06-11 17:37
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

2019 metai išmaniųjų telefonų rinkoje yra itin įdomūs ir pilni įvairiausių naujovių. Vienas naujoves pristato vieni gamintojai, kiti pasiūlo kažką kito, tačiau šiemet tiek „Android“, tiek ir „Apple“ produktai sulaukė, arba dar sulauks, tamsiojo režimo (angl. dark mode). Šios galimybės dėka Jūsų išmanusis tampa juodas, o tai gali padėti sutaupyti šiek tiek energijos.

Tamsusis režimas telefone – ar tai gali itin ženklai prailginti baterijos tarnavimo laiką?

Itin populiarus portalas „iFixit“, kuris pateikia informaciją kaip išardyti ir vėl surinkti įvairiausius įrenginius, paskelbė straipsnį, kuriame pasidalino šiek tiek informacijos būtent apie tamsųjį režimą. Esminis klausimas – kiek realios naudos tokia funkcija duoda mūsų baterijos tarnavimo laikui ir ar tai tikrai naudinga?

Pranešama, kad tamsiojo režimo dėka „Google Maps“ naudotojai gali sutaupyti net iki 63 proc. energijos. Tokią informaciją pateikė „Google inžinieriai. Prie statistikos pateikiama ir tai, jog naršant „Reddit“ tinkle su tamsiuoju režimu galima sutaupyti maždaug 41 proc. energijos, o dar įdomiau, jog „AppleInsider“ tikiną, kad „Apple“ produktuose šis procentas dar didesnis. Teigiama, kad tame pačiame tinkle naršant su tamsiuoju režimu ir naudojantis „iPhone“ išmaniuoju galima sutaupyti 60 proc. baterijos energijos.

Ir nors tokie procentai atrodo tikrai įspūdingai, tačiau reikia suprasti, kad tai nereiškia, jog Jūsų telefoną staiga tereiks įkrauti kartą per dvi dienas. Aukščiau pateikiami procentai yra pateikiami neatsižvelgiant į labai daug kitų faktorių, kurie gali eikvoti baterijos energiją. Iš esmės tamsusis režimas gali papildomai suteikti maždaug valandą, tačiau tikrai būtų labai naivu tikėtis, jog staiga Jūsų telefono baterijos pilno įkrovimo pakaks porai dienų.

Verta paminėti ir tai, jog skirtingos technologijos yra vienas iš faktorių, kurie neleidžia pateikti labiau apčiuopiamų skaičių. Pavyzdžiui, išmanieji telefonai su OLED ekranais reikalauja gerokai mažiau energijos nei LCD panelės. Ir tai yra tik viena iš priežasčių, kurios gali nulemti Jūsų baterijos tarnavimo laiką.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!