Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/68461/naujame-iphone-nebeliks-vienos-svarbios-funkcijos/spausdinti/

Naujame „iPhone“ nebeliks vienos svarbios funkcijos

Publikuota: 2019-06-11 13:07
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Jūsų nenudžiugino internete nutekėjęs „iPhone 11“ ar „iPhone XR2“ dizainas? Panašu, jog „Apple“ panaikins dar vieną dalyką, kuriuo jau ilgą laiką džiaugiasi kaliforniečių telefonų savininkai.

Bandomoji „iOS 13“ versija atskleidė vieną namalonų dalyką – naujuosiuose „iPhone“ nebeliks analogų rinkoje neturinčios „3D Touch“ technologijos arba, kitaip tariant, ateityje pristatomi „Apple“ išmanieji nebegalės pajusti, kokiu stiprumu vartotojas spaudžia spaudžia ekraną. Ši funkcija JAV milžinės telefonuose debiutavo 2015 metais „iPhone 6S“ modelyje. Vis dėlto tokios naujienos neturėtų stebinti – praeitų metų rudenį prisatytas „iPhone XR“ taip pat neturėjo šios funkcijos.

Naujame „iPhone“ nebeliks vienos svarbios funkcijos

Tai kaip tiksliai sužinojome apie tokį kompanijos manevrą? „iOS 13“ operacinėje sistemoje kiekvienas gestas ar žingsnis, kurį anksčiau buvo galima atlikti stipriau paspaudus ekraną, dabar pasiekiamas tiesiog ilgiau palaikius pirštą toje pačioje vietoje.

Be to, šis nuviliantis gamintojo sprendimas buvo prognozuojamas jau kurį laiką. Garsus „Apple“ gandų skleidėjas Ming-Chi Kuo apie tai įspėjo jau 2018 metų balandį. Tokią informaciją savo praėjusios savaitės pranešime parėmė ir „Barclays“ analitikai.

Žvelgiant iš finansinės perspektyvos, toks žingsnis ganėtinai racionalus. „3D Touch“ mechanizmas ganėtinai brangus ir užima nemažai ir taip korpuse trūkstančios vietos. Teoriškai „3D Touch“ panaikinimas leistų kompanijai sutaupytą vietą panaudoti didesnei baterijai. Kita vertus, inovacijų požiūriu, tai būtų grįžimas atgal į praeitį. „3D Touch“ ne tik turėjo geriausią vibracinį atsaką rinkoje, bet ir leido pasiekti daugybę dalykų daug greičiau nei laikant kažką nuspaudus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!