Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/68423/xiaomi-issamiau-paaiskino-kaip-veikia-po-ekranu-imontuota-kamera/spausdinti/

„Xiaomi“ išsamiau paaiškino, kaip veikia po ekranu įmontuota kamera

Publikuota: 2019-06-07 13:19
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Sugedo.lt
Inf. šaltinis: Sugedo.lt

Panašu, kad priekinėse išpjovose įmontuotos kameros tampa nuvalkiota funkcija, kadangi tokie gamintojai kaip „Oppo“ ar „Xiaomi“ gamina permatomo ekrano kameras, kurios objektyvą paslepia po ekranu.

Ir tam nereikia jokios išpjovos. Neseniai „Xiaomi“ vyriausiasis viceprezidentas Wang Xiang socialiniame tinkle „Twitter“ pasidalino pranešimu, kuriame išsamiau paaiškino, kaip veikia ši funkcija.

„Xiaomi“ išsamiau paaiškino, kaip veikia po ekranu įmontuota kamera

„Xiaomi“ realizavo šią idėją kamerą įmontuodami viršuje, kaip ir visada, tačiau vietoje priekinės išpjovos ar skylės ekrane, kamera yra padengta specialiu mažai atsispindinčiu stiklu su dideliu pralaidumu. „Xiaomi“ teigimu ši sąranka naudoja permatomą ekraną, kuris sumaniai yra panaudojamas kaip kameros lęšis.

„Xiaomi“ taip pat nesistengia pagaminti kuo mažesnės kameros, priešingai, permatomo ekrano sistema talpina didesnį kameros objektyvą, kuris gali atlikti kokybiškesnes nuotraukas negu dabartinės kompanijos lašelio formos priekinių išpjovų kameros.

Nepanašu, kad naujoji sistema jau yra tobula. Kameros kontūrai gali būti pastebimi po ekranu, tačiau toks reginys yra kur kas malonesnis negu monotoniška priekinė išpjova. Lyginant su kitais metodais, kurie vengia priekinės išpjovos, tokiais kaip iššokančiais objektyvais ar apsiverčiančiomis kameromis, šis sprendimas atrodo patikimesnis, kadangi nenaudojami jokie mechanizmai.

Telieka sulaukti telefono, kuris naudos naująją kameros sistemą. „Xiaomi“ pasisakė, kad šiuo metu jie ieško tokios galimybės.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!